Tesla a început să livreze primele mașini în România. Câte comenzi are în prezent

Autor: Cristian Agatie 29 sept. 2021 Știri auto

Tesla a început să livreze pe 27 septembrie primele mașini în România. Compania americană a inaugurat primul hub de livrări din România, în sudul Bucureștiului.

Intră în Galeria FOTO

Popularitatea Tesla în România este imensă, după cum o dovedește numărul de comenzi depuse pentru Model 3. Potrivit informațiilor ZF.ro, Tesla a înregistrat circa 800 de comenzi până la finalul lunii septembrie. Comenzile au fost înregistrate pe baza plăţii unui avans de 100 de euro. Chiar dacă nu toate aceste rezervări vor fi convertite într-o comandă fermă, cifrele preliminare arată că marca americană se va instala comfortabil ca lider de piață pe segmentul electricelor.

Tesla Delivery Hub este centrul de livrări inaugurat în cadrul dealerului auto DAB Auto Serv din sudul Bucureștiului. Aici își așteptau clienții peste 100 de mașini Tesla Model 3, pentru cei care au făcut comandă pe site-ul oficial în limba română al Tesla. Primele 27 de mașini au fost livrate în prima zi a deschiderii hubului, 27 septembrie. Până la finalul săptămânii sunt programate alte aproape 100 de livrări către clienți.

Tesla a început să livreze primele mașini în România. Sute de comenzi plasate

Reprezentanţii Tesla au subliniat că nu comunică date pentru fiecare piaţă în parte. De regulă, maşinile sunt livrate începând cu a doua jumătate a celei de-a doua luni din fiecare trimestru. În lunile iulie şi august au fost înmatriculate pe piaţa locală câte trei automobile Tesla.

România va avea mo­men­tan un „showroom“ de tip pop-up store în cadrul ma­llului Promenada din Ca­pitală, dar şi un Service Express Tesla cu echipe mobile care vor per­mite efec­tuarea intervenţiilor la casa sau locul de muncă al clien­tului. Tesla a deschis la mijlocul lunii mai site-ul oficial al companiei în limba română şi showroomul din mallul Promenada, iar începând de luni cei interesaţi pot efectua inclusiv test drive cu maşinile Tesla.

În România s-au înmatriculat anul trecut peste 60 de maşini Tesla, în condiţiile în care acestea nu beneficiau de prima de 10.000 de euro din cadrul Rabla Plus. În acest moment, în România circulă peste 350 de maşini Tesla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide