Ultima oră: Tesla a deschis configuratorul de modele pentru România. Primul service, în toamnă

Autor: George Cristea 14 mai 2021 Știri auto

Tesla a anunțat că a deschis vineri configuratorul de modele pentru România. Clienții români vor putea configura și comanda Model S, Model X și Model 3. În plus, primul service Tesla din România se va deschide la București în cursul acestui an.

Intră în Galeria FOTO

Tesla a făcut un pas decisiv în România, după ce compania americană i-a ținut multă vreme în priză pe fanii mașinilor electrice de la noi. Recent, România a intrat pe harta Tesla, mai întâi cu primele stații Supercharger de la Timișoara și România, iar din 14 mai și cu configuratorul în limba română. În curând, clienții din România vor putea apela la propria unitate de service din România, evitând astfel perioade lungi de imobilizare a mașinii care, altfel, ar fi trebuit trimisă în Ungaria sau Austria pentru pentru service.

Tesla deschide Design Studio online în România, configuratorul de modele al mărcii americane. Clienții din România pot configura și comanda acum Model S, Model X sau Model 3. Tesla a inaugurat și un punct de prezență în Promenada Mall, în care potențialii clienți pot vedea pe viu Model 3 și vor putea să programeze un test drive cu mașina pe care intenționează să o cumpere. Tesla se pregătește astfel să devină un producător auto „tradițional”.

Tesla a deschis configuratorul pentru România. Când va inaugura primul service în țara noastră?

Pentru a reuși acest lucru, mai are de parcurs un singur pas – o rețea națională de service. În mod tradițional, Tesla are un număr foarte redus de unități de service, acestea operând la nivel regional, nu național. Asta deoarece service-urile Tesla asigură doar reparațiile importante, care pot afecta garanția mașinii. Pentru operațiile minore, cum sunt cele de tinichigerie sau înlocuiri de componente fără importanță majoră (becuri blocuri optice etc.) compania americană lucrează cu rețele de service partenere.

Vestea bună este că Tesla va deschide în cursul acestui an o unitate de service tradițională în România. De asemenea, Tesla va avea o echipă mobilă de service imediat după începerea livrărilor, în luna septembrie. În acest fel, vor fi acoperite nevoile inițiale de service pentru primii clienți „oficiali” ai mărcii în România. Totodată, stațiilor Supercharger din București și Timișoara li se vor adăuga altele noi, la Sibiu și Pitești (în această vară) și Constanța (în trimestrul IV).

Cel mai ieftin model Tesla în România este Model 3, care are un preț de pornire de 42.990 de euro, cu TVA inclusă. Este vorba de versiunea Standard Range Plus, cu o autonomie WLTP de 448 km. Cel mai scump model Tesla este sportiva Model S Plaid+, care costă 149.990 euro și oferă o autonomie estimată la peste 800 de kilometri (ciclul american EPA, mai conservator decât WLTP). Prețurile pot fi scăzute prin aplicarea bonusului Rabla Plus, Tesla înscriindu-se deja în programul Rabla 2021.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide