Tesla a livrat un număr record de vehicule

Autor: Ionuț Vîlciu 03 oct. 2022 Știri auto

Tesla a reușit să livreze un număr record de mașini în 2022. Compania americană a doborât, de asemenea, cifrele de producție precedente.

Tesla a anunțat că a livrat 343.000 de mașini electrice în al treilea trimestru. Acesta este un nou record pentru producător. De asemenea, Tesla anunță că a doborât și recordul în materie de producție. Compania a confirmat că a depășit atât recordurile de livrare, cât și de producție cu marje semnificative. Astfel, au fost livrate peste 343.000 de vehicule livrate și peste 365.000 de vehicule au fost produse în ultimele 3 luni. Se pare că au fost produse 346.000 de Tesla Model 3 și Model Y. Dintre acestea, circa 325.000 au fost livrate către clienți.

Cât despre Modelele S și X, au fost produse puțin sub 20.000 (19.935) de exemplare, dintre care 18.672 au fost livrate.

„De-a lungul anilor, volumele noastre de livrări s-au înclinat spre sfârșitul fiecărui trimestru din cauza construcției regionale de loturi de mașini. Pe măsură ce volumele noastre de producție continuă să crească, devine din ce în ce mai dificil să ne asigurăm capacitatea de transport a vehiculelor și la un cost rezonabil în aceste săptămâni de vârf de logistică. În T3, am început să facem tranziția către un mix regional mai uniform de construcție de vehicule în fiecare săptămână, ceea ce a condus la o creștere a mașinilor în tranzit la sfârșitul trimestrului. Aceste mașini au fost comandate și vor fi livrate clienților la sosirea la destinație”, a comunicat Tesla.

Care este situația Tesla în România?

Dacă este să vorbim despre țara noastră, Tesla anunță pe site-ul său că livrările pentru comenzi vor începe între decembrie 2022 și februarie 2023. Acest lucru este valabil, cel puțin, pentru Model S și Model X.

Pentru acestea au fost redeschise comenzile în luna august a acestui an. Prețurile pentru Model S și Model X încep în România de la 137.970, respectiv 140.970 de euro.

Sursa: Tesla

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide