Tesla redeschide comenzile pentru Model S și Model X în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 04 aug. 2022 Știri auto

Tesla a redeschis comenzile pentru Model S și Model X. Cele două modele nu au mai fost disponibile pentru comandă în Europa din cauza incapacității de producție.

După ce a oprit producția celor mai importante două modele ale sale, Tesla redeschide acum comenzile pentru Europa. Model S și Model X au fost sistate din producție în ianuarie 2021, asta pentru ca producătorul să le aducă actualizările planificate. De atunci, Europa nu a mai primit exemplare ale acestor modele.

Tesla a continuat să primească noi comenzi, dar producția a fost amânată. Noul Model S reîmprospătat a început să fie livrat în iunie 2021, iar modelul X actualizat în octombrie 2021. Din cauza ratei de producție încetinită, Tesla a luat decizia rară de a nu mai prelua comenzi în afara Americii de Nord începând cu decembrie 2021. La acea vreme, compania a spus că noile Model S și Model X vor ajunge, cel mai probabil, în Europa în a doua jumătate a anului 2022. Acest lucru avea să aibă loc la aproape doi ani după ce au dezvăluit reîmprospătarea celor două modele.

Tesla revine în Europa

Acum, Tesla a redeschis comenzile Model S și Model X în Europa, începând cu versiunea Plaid. Pentru modelul S Long Range, Tesla nu a redeschis încă lista de comenzi în Europa și listează versiunea ca fiind „disponibilă în 2023”. Același lucru se întâmplă și cu Modelul X. Deocamdată, SUV-ul oferit de Tesla este oferit doar în versiunea de top Plaid.

Livrările pentru comenzi noi se arată că vor începe între decembrie 2022 și februarie 2023. Acest lucru indică faptul că, pentru Plaid, Tesla intenționează să își rezolve comenzile existente, primite până în decembrie 2021, până la sfârșitul anului. După ce acestea vor fi onorate, abia atunci pare că o să înceapă să livreze noi comenzi.

Prețurile pentru Model S și Model X încep în România de la 137.970, respectiv 140.970 de euro.

Sursa: Electrek

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide