Tesla a publicat prima fotografie cu cabina camionului electric Semi (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 25 aug. 2022 Știri auto

Fondatorul și CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat recent că livrările la camioanele electrice Semi vor demara spre sfârșitul anului curent. Primele unități vor veni în versiunea cu autonomie extinsă, care poate ajunge până la 805 kilometri. Este de așteptat ca modelul cu autonomie de 483 de kilometri să-și facă debutul ceva mai târziu.

Acum, la două săptămâni distanță, producătorul american de vehicule electrice a actualizat pagina oficială dedicată modelului Semi. Printre alte informații, americanii au publicat ceea ce pare a fi o imagine reală cu cabina versiunii de serie a camionului.

Prima generație Tesla Semi a fost dezvăluită la sfârșitul lui 2017. Interiorul acelui model prezenta o mulțime de elemente preluate de pe Tesla Model 3, de la designul planșei de bord, până la instrumentarul de bord.

Pagina oficială Tesla Semi dezvăluie acum cabina noii iterații. Aceasta oferă o serie de modificări față de modelul anterior. În imaginea de față se poate observa că interiorul lui Tesla Semi are un design futurist, ceea ce nu reprezintă o surpriză.

În noul Tesla Semi, scaunul șoferului este poziționat central

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Însă, cel mai interesant detaliu este poziționarea scaunului șoferului chiar în mijlocul cabinei. În acest fel, Tesla Semi va putea fi condus fără nici un fel de probleme în orice țară, indiferent dacă este vorba despre țări unde se conduce pe stânga sau țări unde se conduce pe partea stângă.

De asemenea, se remarcă cele două display-uri tactile de mari dimensiuni. Acestea sunt amplasate de-o parte și de alta a volanului, care pare inspirat de cel de pe Model S și Model X. Ecranele sunt identice cu cele de pe Model 3 și Model Y. De altfel, noul Semi va beneficia de detalii și elemente estetice preluate de pe celelalte modele din gama Tesla.

Prin intermediul ecranelor șoferul va putea accesa datele referitoare la sistemul multimedia, navigație, precum și imaginile captate de camerele video cu care este dotat camionul. în același timp, se remarcă numărul foarte redus de butoane fizice clasice. Totodată, este interesantă lipsa aparentă a schimbătorului de viteze.

Ultima dată când am auzit ceva despre Tesla Semi a fost în luna martie 2021. Atunci, compania a început să accepte avansuri fără a oferi o estimare a datelor de livrare. Noul Tesla Semi va intra în producția de serie până la finalul acestui an.

Sursa: Teslarati

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide