Tesla Semi – Cel mai spectaculos camion din istorie intră în producția de serie

Autor: ProMotor 11 iun. 2020 Știri auto

Tesla Semi, cel mai spectaculos camion din istorie, intră în producția de serie. Șeful Tesla, Elon Musk, a dat undă verde producției printr-un mail.

GALERIE FOTO

Șeful Tesla, Elon Musk, le-a spus angajaților, prin intermediul unui memo intern, să înceapă producția de serie a camionului Tesla Semi, scrie site-ul cargo-bus.ro.

Reuters a intrat în poziția mesajului transmis prin mail. Elon Musk a scris mesajul la scurt timp după ce fabricile care produc baterii pentru uzina Tesla și-au reluat activitatea, după o pauză de aproximativ două luni, impusă de pandemia de coronavirus.

Inițial, potrivit raportului de venituri pe anul 2019, făcut public de producătorul american, producția de serie ar fi trebuit să demareze abia în 2021. Până atunci, un volum limitat de modele pre-serie ar fi trebuit să iasă pe porțile uzinei.

Tesla Semi a fost dezvăluit în noiembrie 2017, în cadrul uui eveniment grandios care a avut loc în California. Musk îl descria ca fiind “cel mai confortabil și cel mai rapid camion din istorie” și îi trecea în cont o autonomie de până la 800 de kilometri.

Camionul va fi echipat standard cu funcția Autopilot, care va permite rularea semi-automată pe autostradă.

Tesla anunța că prețul de pornire al autotrenului va fi, atunci când acesta va ajunge pe piață, de aproximativ 150.000 de dolari pentru versiunea cu autonomie de 480 de kilometri și de aproximativ 180.000 de dolari pentru versiunea cu autonomie de 800 de kilometri.

Tesla Semi, deja pe șosele

Tesla Semi a ajuns deja pe șoele. În martie 2018, mai multe prototipuri Tesla Semi au parcurs pe autostradă o rută între locații din statele americane Nevada și California, pentru a transporta baterii.

În august 2018, un prototip a plecat din California în direcția Arkansas. Acesta a călătorit singur, fără șofer și fără escortă, timp de o săptămână, pentru a ajunge la destinație.

Peste 2000 de clienți au comandat vehiculul în primele trei luni din momentul prezentării oficiale. Aceștia au plătit initial un avans de 5.000 de dolari. Suma solicitată a crescut ulterior la 20.000 de dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide