Tesla anunță atingerea unei cifre de producție de 10.000 de unități Model Y în Texas

Autor: Adrian Somai 20 sept. 2022 Știri auto

Tesla traversează la ora actuală o perioadă destul de bună din toate punctele de vedere, cifrele de vânzări raportate dovedindu-se a fi în creștere pe piețele importante. Elon Musk mai are însă un motiv de bucurie la începutul acestei săptămâni, pe porțile uzinei constructorului american din Texas ieșind exemplarul Model Y cu numărul 10.000. Potrivit informațiilor pe care le avem de la oficialii Tesla, în cadrul uzinei din Texas sunt produse în fiecare săptămână ceva mai bine de 1.000 de unități Model Y.

Model Y a intrat pe linia de producție a uzinei Tesla din Texas în primăvara acestui an, în luna aprilie. Astfel, la șase luni de la debutul producției, americanii anunță construirea exemplarului Model Y cu numărul 10.000. Fabrica Tesla din statul american Texas are o capacitate de producție mult mai mare însă, de peste 250.000 de exemplare în fiecare an.

În aceste condiții, putem spune că americanii reușesc să pună pe roți aproape 2.000 de exemplare Model Y lună de lună, ceea ce sună destul de promițător în condițiile în care în primele luni de producție nu erau realizate nici măcar o mie de unități. Prima lună în care cifra de producție a atins borna de 1.000 de exemplare a fost luna august.

Tesla vrea cifre de vânzări mai mari

Sigur, producția este mult mai ridicată în cadrul altor uzine Tesla din lumea întreagă. Spre exemplu, în Shanghai, acolo unde sunt construite Model 3 și Model Y, producția din luna august a depășit pragul de 1 milion de exemplare construite. Totodată, în cadrul uzinei din Fremont, acolo unde sunt produse Model S, Model X, Model 3 și Model Y, cifra de producție din luna iulie a ajuns la 2 milioane de exemplare.

Toate aceste informații vin într-o perioadă în care oficialii Tesla anunță că își doresc să vândă mai mult pe anumite piețe. Un astfel de exemplu este Germania, o piață europeană pe care americanii își propun dublarea cifrei de vânzări. Dacă în 2021 au vândut în Germania aproape 40.000 de unități, în 2022 americanii vor să atingă o cifră de vânzări de aproximativ 80.000 de exemplare.

Sursa: Engadget 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide