Tesla Model Y, campion în materie de siguranță la EuroNCAP

Autor: Adrian Somai 08 sept. 2022 Știri auto

Cea mai recentă sesiune de teste de siguranță susținută de EuroNCAP a adus în prim mai multe modele interesante de pe piața auto actuală, printre care Tesla Model Y, Genesis GV60, Kia Niro, dar și alte două modele cu zero emisii venite tocmai din China – Ora Funky Cat și Wey Coffee 01.

Toate cele cinci modele au trecut cu brio testele de siguranță organizate de cei de la EuroNCAP, chiar și cele două modele venite din China arătând că se ridică la nivelul standardelor europene. Astfel, cele cinci modele au primit punctajul maxim de cinci stele. În cazul lui Kia Niro trebuie făcută însă o remarcă, punctajul de cinci stele fiind obținut abia după ce pachetul Safety Pack a fost activat. În configurație standard, modelul producătorului sud-coreean a obținut un punctaj de numai patru stele.

Tesla Model Y, campion în materie de siguranță

Tesla Model Y a fost marele câștigător al acestei sesiuni de teste de siguranță, SUV-ul complet electric de peste Ocean demonstrând că stă foarte bine și la acest capitol. În urma testelor, Model Y a fost notat cu un scor de 97% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți în cazul producerii unui accident, respectiv cu un scor de 87% în ceea ce privește protecția pasagerilor minori.

De asemenea, Model Y a mai primit un scor de 82% la capitolul protecție oferită pietonilor și bicicliștilor. În cele din urmă, în legătură cu sistemele de siguranță de care dispune, Model Y a fost notat cu un scor de 98%. SUV-ul electric poate fi comandat începând din toamna trecută și pe piața auto din țara noastră, prețurile pornind de la puțin peste 60.000 de euro.

Nici Genesis GV60 nu s-a descurcat rău în aceste teste, primind un scor de 89% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți în cazul producerii unui accident, respectiv cu un scor de 87% în ceea ce privește protecția pasagerilor minori.

Kia Niro în versiune standard a primit un scor de 91% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți în cazul producerii unui accident, respectiv cu un scor de 84% în ceea ce privește protecția pasagerilor minori, fiind notat în final cu un punctaj de patru stele. Bifarea Safety Pack a schimbat însă lucrurile, punctajul modelului sud-coreean ajungând în cele din urmă la cinci stele.

Așa cum remarcam și în debutul acestui material, și cele două modele aduse din China s-au descurcat extrem de bine în cadrul acestei sesiuni de teste. Ambele modele au primit un punctaj general de cinci stele în materie de siguranță, Ora Funky Cat fiind notată cu un scor de 92% în ceea ce privește protecția arătată pasagerilor adulți în cazul producerii unui accident, în timp ce Wey Coffee 01 a primit un scor de 91% la același capitol.

VIDEO:

Sursa: AutoEvolution 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: EuroNCAP


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide