Tesla anunţă înlocuirea completă a senzorilor cu ultrasunete cu sistemul Tesla Vision bazat pe camere video

Autor: Adrian Somai 10 oct. 2022 Știri auto

Tesla este cunoscută drept una dintre cele mai inovatoare companii din industria auto, iar ultimele informații anunțate de americani nu fac decât să dovedească încă o dată acest lucru. Tesla a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că are de gând să renunțe complet la senzorii cu ultrasunete de pe toate mașinile sale.

Senzorii cu ultrasunete ar urma mai întăi să fie eliminați la nivel global din echipamentele mașinilor Model 3 și Model Y până la sfârșitul acestui an. Apoi, Tesla mai anunță că senzorii cu ultrasunete nu vor mai fi instalați începând cu anul viitor nici pe Model S și Model X. Senzorii cu ultrasunete vor fi înlocuiți de sistemul Tesla Vision bazat pe camere video.

Fără doar și poate, nu sunt deloc puțini cei care pun la îndoială această decizie a celor de la Tesla. Senzorii cu ultrasunete erau responsabili de detectarea obiectelor din imediata apropiere a mașinii. Astfel, tocmai acești senzori cu ultrasunete erau utilizați în sistemele de evitare a coliziunilor, având un rol important în ceea ce privește siguranța mașinilor. Spre exemplu, au existat numeroase cazuri în care senzorii și-au dovedit utilitatea, aceștia fiind cei care trimiteau informații direcției pentru a întoarce automat volanul, fiind evitate astfel anumite obstacole sau ciocniri cu alte autovehicule.

Cotele de siguranță nu sunt afectate

Ținând cont de faptul că vor fi eliminați, mulți se întreabă cum se vor descurca mașinile de acum încolo fără acești senzori. Tesla susține însă că siguranța oferită de mașinile sale nu va fi afectată în niciun fel, ba chiar din contră. Potrivit oficialilor americani, Model 3 și Model Y echipate cu sistemul Tesla Vision bazat pe camere fie și-au menținut, fie și-au îmbunătățit cotele de siguranță activă în Statele Unite și în Europa. Totodată, ambele modele au obținut performanțe mai bune în situațiile în care erau obligate să frâneze automat de urgență la detectarea unui pieton.

Referitor la această schimbare, Tesla mai adaugă faptul că vorbim despre un software de ultimă generație, această abordare oferind sistemului Autopilot “o poziționare spațială de înalta rezoluție, o vizibilitate mai mare și capacități de recunoaștere a obiectelor”.

Sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide