Tesla ar putea dezvălui un robot umanoid pe care intenționează să îl folosească în fabrici

Autor: Ionuț Vîlciu 30 sept. 2022 Știri auto

Tesla ar putea să prezinte publicului un prototip funcțional al robotului Optimus. Tesla ar putea folosi acești roboți în fabricile sale.

Compania americană pregătește un robot umandoid. Acesta este numit Optimus și ar putea fi folosit în fabricile producătoare de mașini. Elon Musk vrea să mecanizeze cu ajutorul acestor roboți unele atribuții din uzine. Fie pentru că le consideră „periculoase, modeste sau plictisitoare”, oamenii vor putea fi înlocuiți. De asemenea, acești roboți ar putea ajunge și în casele oamenilor pentru a îndeplini diferite sarcini. Cine știe, poate vor da cu aspiratorul și ne vor ajuta la treburile gospodărești.

Robotul celor de la Tesla a fost anunțat anul trecut, cu toate că nu într-o formă fizică și cu un număr redus de detalii. Detaliile oferite spuneau că robotul cu formă umană va avea o înălțime de 1,75 m, va cântări 57 de kilograme și va putea să care 20 de kilograme. Anul acesta este așteptată și o materializare a datelor date de Tesla.

Robotul celor de la Tesla ar putea deveni realitate

Într-un anunț recent postat pe site, Tesla a scris că intenționează să folosească „mii de roboți umanoizi în fabricile noastre”.

„Tesla este pe cale de a construi roboți umanoizi bipezi la scară pentru a automatiza sarcini repetitive și plictisitoare. De bază pentru Tesla Bot, stiva de planificare a mișcării prezintă o oportunitate unică de a lucra la algoritmi de ultimă generație pentru planificarea mișcării și navigare, culminând cu implementarea lor în aplicații de producție din lumea reală. Inginerii noștri software de planificare a mișcării dezvoltă și dețin această stivă de la început până la implementare. Cel mai important, vă veți vedea munca livrată în mod repetat la și utilizată de mii de roboți umanoizi din fabricile noastre”, spune Tesla.

Acest lucru poate însemna un câștig pentru companii, din moment ce roboții nu au nevoie de pauze, nu obosesc, nu pleacă în vacanțe și nu trebuie să își bată capul cu salarii sau asigurări de sănătate. Dar oare cât de eficienți vor fi acești roboți?

Sursa: Cascoops

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide