Tesla ar putea rechema peste un milion de mașini în service din cauza unor probleme la sistemul de închidere a geamurilor

Autor: Adrian Somai 23 sept. 2022 Știri auto

Tesla anunță că ar putea rechema peste un milion de mașini în service după ce s-a descoperit o problemă la geamuri. În mod normal, geamurile ar trebui să se oprească în cazul în care detectează un obstacol în calea lor, însă constructorul american susține că în urma ultimelor teste realizate la mijlocul lunii septembrie a fost descoperită o problemă din acest punct de vedere.

Mai mult decât atât, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a publicat recent un raport prin intermediul căruia a transmis că sistemul automat de inversare de pe geamurile unor mașini Tesla ar putea să nu acționeze în mod corect, punând astfel în pericol siguranța pasagerilor.

Mai exact, în loc să se retragă, geamul ar putea forța închiderea chiar și atunci când detectează un obstacol în calea sa. În aceste condiții, mâna unui pasager ar putea fi prinsă în momentul închiderii geamului. Din fericire, problema a fost descoperită doar în cadrul testelor, nicio persoană nefiind vătămată în vreun fel din această cauză.

Ce modele Tesla sunt afectate de această problemă

Potrivit informațiilor apărute până acum, sunt aproximativ 1.1 milioane de automobile Tesla care ar putea avea această problemă. Este vorba despre mașinile Tesla Model 3 fabricate între anii 2017 și 2022, mașinile Tesla Model Y fabricate între anii 2020 și 2021, dar și despre anumite variante Tesla Model S și Tesla Model X realizate între 2021 și 2022.

Din fericire pentru șoferii care conduc aceste mașini Tesla, problema ar putea fi rezolvată cu o actualizare a software-ului care va fi făcută over-the-air. În aceste condiții, proprietarii acestor mașini nu vor fi obligați să își aducă mașinile la furnizori sau în reprezentanțe. După actualizarea software-ului, mecanismul de funcționare al geamurilor va funcționa corect, îndeplinind toate standardele de siguranță impuse de autoritățile de peste Ocean.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide