Un automobil Tesla a trecut pe roșu în timp ce era în modul de conducere autonomă – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu acum o săptămână Știri auto

O Tesla Model Y a trecut pe roșu în timp ce se afla în modul de conducere autonomă oferit cu mașina. Este încă o greșeală comisă de sistemul FSD de la Tesla.

Sistemul de conducere autonomă pe care cei de la Tesla îl au implementat pe mașinile lor nu este scutit de controverse. De-a lungul anilor, sistemele de conducere autonomă sau semi autonomă au creat polemici. Fie au existat cazuri în care șoferii au dat dovadă de inconștiență, bazându-se strict pe aceste sisteme, fie ele au dat dovadă de erori. Un lucru este cert, atât oamenii, cât și aceste sisteme de asistență mai au nevoie de maturizare.

Cum s-a petrecut incidentul cauzat de Tesla?

Într-un clip demonstrativ, un șofer de Tesla Model Y a dorit să arate cum funcționează versiunea lansată acum o săptămână pentru Full Self-Driving (FSD).

Acesta a plecat dintr-o parcare și totul părea să decurgă normal. Cu toate acestea, pare că încă există unele hibe ale sistemului. Se pot observa comportamente puțin ciudate, mișcări bruște sau deconectări în momentul în care nu recunoaște marcajele drumului și devine confuz.

Incidentul în cauză a avut loc în timp ce mașina urmărea un alt vehicul într-o intersecție. Celălalt vehicul nu s-a oprit la un semafor galben, iar Tesla l-a urmat mai departe. Din fericire, nimeni nu a fost rănit și nu au existat alte evenimente nedorite.

Cu toate acestea, FSD are și părți bune. Spre exemplu, grație noii actualizări, sistemul este mai atent la pietoni. Acest lucru poate fi observat și în cadrul acestui videoclip. Mașina observă omul care trece pe lângă ea în parcare și rămâne staționată. La fel și în cazul trecerilor de pietoni. De asemenea, mașina ia măsuri de precauție în cazul virajelor de stângă, cum a fost cel în care pietonul se afla pe trecere.

Astfel de sisteme au nevoie și de atenție șoferului. Deocamdată, nu au capabilitatea de a înlocui factorul uman pe deplin. Mai mult, există state în care mașinile autonome nu sunt legale.

VIDEO

Sursa: AllAboutTeslaY


Sursa foto: AllAboutTeslaY YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide