Tesla Cybertruck este rechemată în service împreună cu aproape toate mașinile Tesla vândute vreodată în America

Autor: Ionuț Vîlciu 05 feb. 2024 Știri auto

Tesla Cybertruck are parte deja de prima rechemare. Se pare că literele martorilor de bord sunt prea mici.

Au trecut doar câteva luni de la debutul oficial pentru Tesla Cybertruck, iar camioneta electrică se lovește deja de prima sa rechemare. Producătorul auto trebuie să recheme în service aproape fiecare vehicul pe care l-a vândut vreodată în SUA, deoarece dimensiunea fontului martorilor sistemului de frânare, parcare și ABS este prea mică. Ca urmare, va trebui să actualizeze 2.193.869 de vehicule în total,

Rechemarea afectează exemplarele de Model S fabricate între 2012 și 2023, Model X fabricate între 2016 și 2024, Model 3 construite între 2017 și 2023, Model Y fabricate între 2019 și 2024 recent lansatul pick-up electric Cybertruck.

Potrivit Carscoops, toate aceste mașini au fost echipate cu martori ale căror litere erau mai mici de o optime de inch (3,2 mm). Conform National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), literele trebuie să aibă această dimensiune sau să fie chiar mai mari pentru a asigura o lizibilitate corectă.

Peste 2 milioane de mașini Tesla sunt vizate de această rechemare

Întregul scop al sistemului este să fie văzut, iar dacă literele sunt prea mici pentru a fi citite pentru o mare parte a populației, care mai este scopul acestor martori? De fapt, literele erau atât de mici încât Tesla a recunoscut că a primit trei cereri de garanție legate fix de această problemă.

Rezolvarea ar putea fi una relativ simplă pentru Tesla, deoarece problema ar putea fi rezolvată printr-un update over-the-air, astfel că proprietarii nu ar mai trebui să se prezinte la un service fizic. Tesla raportează că actualizarea a început să fie livrată la sfârșitul lunii ianuarie și că va crește dimensiunea fontului pentru luminile de avertizare ale sistemului de frânare, parcare și ABS, astfel încât acestea să respecte reglementările americane. Actualizarea va fi trimisă gratuit către proprietari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide