Tesla Cybertruck intră în producția de serie. Va avea până la 845 CP și peste 500 KM autonomie

Autor: Ionuț Vîlciu 01 dec. 2023 Știri auto

După ani de întârziere și speculații, Tesla Cybertruck ajunge în producția de serie. Camioneta electrică va putea parcurge peste 500 km cu o singură încărcare.

În urmă cu 4 ani făceam cunoștință cu un concept controversat, cunoscut drept Tesla Cybertruck. Pe atunci, era un concept care promitea o autonomie mare, performanțe mari și un preț relativ scăzut. Acum, este un pick-up de producție cu un design cel puțin la fel de controversat, dar oare se ține de promisiuni, chiar și după toți acești ani de amânări?

Cu designul mașinii ne-am familiarizat, în mare parte, grație fotografiilor spion apărute pe internet în ultimele luni, astfel că vom trece direct la specificațiile tehnice. Deocamdată, există doar două configurații de motoare pentru Cybertruck. Cea mai puțin puternică dispune de 600 CP, grație a două motoare electrice. Cea mai puternică variantă, intitulată „Cyberbeast”, produce 845 CP, mulțumită unei configurații cu 3 motoare electrice. Astfel, camioneta poate accelera de la 0 la 96 km/h în 2,6 secunde, în ciuda masei de peste 3 tone.

Versiunea cu două motoare electrice și 600 CP este puțin mai lentă, atingând 96 km/h în 4,1 secunde. De asemenea, va exista și o versiune de bază, cu un singur motor electric, pentru care nu au fost comunicate cifre de putere.

Cât vei putea merge cu o singură încărcare?

Potrivit Motor1, cifrele de autonomie diferă, comparativ cu cele comunicate inițial. Modelul cu cea mai mare autonomie este versiunea cu două motoare, care este estimată la 547 de kilometri. În mod curios, Cyberbeast nu este foarte departe de aceste cifre, în ciuda creșterii semnificative a puterii, dispunând de 515 km de autonomie. Configurația cu un singur motor prezintă o autonomie estimată de 402 km.

Acum că s-a dat startul livrărilor, avem și prețurile oficiale. Cybertruck-ul de bază cu un singur motor va începe de la 60.990 de dolari, deși nu va fi disponibil până în 2025. Versiunea cu două motoare va avea un preș de pornire de 79.990 dolari. Și așa cum v-ați aștepta, Cyberbeast este cea mai scumpă variantă, cu un preț de pornire de 99.990 de dolari.

Ne așteptăm să aflăm mai multe despre Cybertruck în lunile următoare. Evenimentul de lansare a prezentat primele 10 livrări către clienți, care sunt toți angajați ai Tesla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide