Tesla Cybertruck va fi prezentată în marile orașe din Europa. Modelul electric ajunge și în România

Autor: Ionuț Vîlciu 30 apr. 2024 Știri auto

Tesla anunță că va prezenta noua camionetă electrică Cybertruck în Europa. Evenimentul Cyber Odyssey se va desfășura în România la finalul lunii iunie.

Chiar dacă noua Tesla Cybertruck nu poate fi omologată în Europa în niciuna dintre variante disponibile în prezent, compania a decis să prezinte noua sa camionetă electrică în Europa. Tesla Cybertruck va ajunge și în România, în perioada 26-29 iunie 2024.

Astfel, Tesla anunță că Cybetruck își va începe incursiunea în Europa la Berlin, dând startul evenimentului Cyber Odyssey. De acolo, camioneta va fi expusă în următoarele luni în cele mai importante orașe din Europa, inclusiv la București. Cybertruck va fi expusă până în 7 iulie în peste 100 de locații din 20 de țări.

În perioada 26-29 iunie, Tesla va aduce Cybertruck la București. În România, Cybertruck își va face prima apariție la București-Tesla Center-Splaiul Unirii în perioada 26 – 29 iunie.

Tesla Cybertruck nu va putea fi omologată în Europa

Într-un articol am explicat de ce camioneta electrică nu poate fi omologată pentru piața europeană. Pe scurt, mașina nu poate trece testele de siguranță pentru pietoni din cauza caroseriei din oțel inoxidabil, iar masa foarte mare ar însemna că nu va putea fi condusă cu un permis de categorie B.

În acest moment, Cybertruck poate fi comandată în America de Nord și este disponibilă în 2 versiuni. Cea de-a treia, cu tracțiune spate, se va alătura gamei în 2025. Cea mai puțin puternică dispune de 600 CP, grație a două motoare electrice. Cea mai puternică variantă, intitulată „Cyberbeast”, produce 845 CP, mulțumită unei configurații cu 3 motoare electrice. Astfel, camioneta poate accelera de la 0 la 96 km/h în 2,6 secunde, în ciuda masei de peste 3 tone.

Versiunea cu două motoare electrice și 600 CP este puțin mai lentă, atingând 96 km/h în 4,1 secunde. De asemenea, va exista și o versiune de bază, cu un singur motor electric, pentru care nu au fost comunicate cifre de putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide