Tesla dă Germania pe Statele Unite, datorită stimulentelor fiscale de peste Ocean

Autor: Adrian Somai 24 feb. 2023 Știri auto

Tesla a anunțat recent reducerea planurilor referitoare la fabrica de baterii din Germania, la această decizie contribuind din plin stimulentele fiscale pe care le oferă acum Statele Unite în această direcție. Deși își propunea inițial să producă exclusiv bateriile pentru mașinile electrice în cadrul uzinei din Germania, Tesla a anunțat în cele din urmă că va realiza unele etape de producție acasă, în Statele Unite.

Fabrica Gruenheide din Germania se poate lăuda la această oră cu o capacitate de vârf de peste 50 de gigawati ora pe an, însă conducerea Tesla a decis să își reducă în cele din urmă planurile în ceea ce o privește. Anunțul a fost făcut chiar și de Ministerul Economiei din Germania, care a adus în discuție stimulentele fiscale pe care le oferă Statele Unite în această direcție, potrivit Reuters. Mai exact, autoritățile americane au decis să ofere producătorilor de vehicule electrice care se aprovizionează cu baterii de pe plan local scutiri de taxe și reduceri pentru consumatori.

Tesla a demarat producția de sisteme de baterii la Gruenheide și se pregătește să fabrice componente ale celulelor de baterii. Compania a prioritizat etapele ulterioare de producție în Statele Unite, deoarece stimulentele fiscale fac ca unele condiții de afaceri să fie mai favorabile acolo”, a ținut să menționeze Ministerul Economiei din Germania prin intermediul unui comunicat de presă.

Probleme pentru Tesla cu producția bateriilor

Elon Musk anunța în urmă cu doi ani planuri mari în ceea ce privește platforma din Berlin, susținând că aceasta se va transforma în timp în cea mai mare fabrică de baterii pentru mașinile electrice din întreaga lume. Lucrurile nu au mers însă conform planurilor, lucrările fiind amânate în mai multe rânduri.

Nu doar în Germania au existat probleme pentru cei de la Tesla, constructorul american confruntandu-se cu probleme și la fabricile sale din California și Texas. În același timp însă, Tesla a anunțat la sfârșitul lunii trecute o nouă investiție de peste 3.6 miliarde de dolari în complexul din Nevada, pe care vrea să îl extindă cu încă două noi fabrici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide