Tesla își concediază angajații după ce aceștia au anunțat înființarea unui sindicat

Autor: Adrian Somai 19 feb. 2023 Știri auto

Tesla și Elon Musk se confruntă cu noi probleme, conducerea producătorului american de mașini electrice luând decizia să concedieze un număr considerabil de angajați în ultimele zile. Totul a pornit de la lansarea unei campanii în rândul muncitorilor din departamentul Autopilot pentru înființarea unui sindicat. În cele din urmă, mai multe zeci de angajați din cadrul uzinei Tesla din Buffalo, New York, și-au pierdut locurile de muncă.

În urmă cu numai câteva zile, muncitorii Tesla din New York anunțau că se vor alătura sindicatului Workers United Upstate New York, dorindu-și să se facă auziți mai bine în cadrul companiei în care lucrează. Ideea angajaților nu s-a dovedit a fi însă și pe placul conducerii Tesla, care a decis în cele din urmă să își concedieze angajații care au recurs la alăturarea în sindicat.

Potrivit G4Media, sindicatul Workers United Upstate New York a depus o plângere la Consiliul Național pentru Relațiile de Muncă din Statele Unite prin care acuză Tesla că a reacționat prin concedierea unor angajați după ce aceștia și-au exprimat dorința de a se alătura sindicatului. Anterior, Elon Musk, CEO-ul Tesla, se declarase “un absolutist al libertății de exprimare”.

Angajații își cer dreptul de a organiza un sindicat

Conform plângerii depuse de reprezentanții sindicatului, Tesla a concediat peste 30 de angajați din acest motiv. În plus, sindicatul susține că muncitorii au primit și un e-mail din partea conducerii producătorului auto cu o politică actualizată a companiei, care le interzice “să înregistreze întâlnirile la locul de muncă fără permisiunea tuturor participanților”.

De cealaltă parte, angajații cer Tesla să le respecte dreptul de a se organiza în cadrul unui sindicat, solicitând totodată companiei să semneze Principiile Electorale Echitabile, care ar împiedica Tesla să mai amenințe sau să riposteze împotriva propriilor angajați.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide