Tesla derulează o amplă acțiune de recall. Care este cauza și ce modele sunt vizate?

Autor: Mihai Morcovescu 04 feb. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile electrice Tesla anunță o campanie de rechemare în service pentru peste 817.000 dintre modelele sale. Motivul îl reprezintă o alertă sonoră care nu se activează atunci când mașina pornește, iar șoferul nu și-a fixat centura de siguranță.

Conform documentelor NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), vehiculele vizate nu respectă standardul federal de siguranță pentru „protecția pasagerilor în caz de accident”.

Eroarea afectează exemplare din toate cele patru modele Tesla

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Campania de recall demarată de constructorul de peste Ocean vizează nu mai puțin de 817.143 de autovehicule din SUA, care au fost fabricate în intervalul 2017-2022.

Astfel, sunt vizate Tesla Model S și Model X produse în 2021 și în 2022, Model 3 (2017-2022) și Model Y (2020-2022). Compania a anunțat că eroarea va fi rezolvată printr-un update de software „over-the-air”, care se va face în mod gratuit.

Tesla a precizat că problema se limitează la circumstanțele în care semnalul sonor a fost întrerupt în ciclul de conducere precedent. Asta, în condițiile în care centura de siguranță nu a fost fixată după respectiva întrerupere.

Producătorul american spune că o eroare de software poate împiedica activarea soneriei la pornirea vehiculului. Dar, numai în anumite circumstanțe. Astfel, eroarea nu afectează avertizorul sonor de memento al centurii de siguranță. El se activează când mașina atinge viteza de 22 km/h dacă șoferul nu are cuplată centura.

Tesla a informat NHTSA că, după data de 31 ianuarie, nu s-a produs vreun accident din cauza acestei probleme. De asemenea, nici vreo persoană nu a fost rănită. Problema a fost descoperită pe 6 ianuarie de către cercetătorii de la Institutul de Testare a Automobilelor din Coreea de Sud (KATRI).

Anul trecut, Tesla a vândut în SUA 302.000 mașini, în creștere cu aproape 50% față de 2020. Totodată, americanii au vândut pe piața locală peste 950.000 de mașini în ultimii cinci ani.

Sursa: AutoNews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide