Tesla este aproape de debutul livrărilor camioanelor electrice Semi

Autor: Adrian Somai 27 sept. 2022 Știri auto

La doar o lună după publicarea primei fotografii oficiale cu cabina versiunii de serie a camionului electric Tesla Semi, mai multe exemplare ce păreau a urma să fie livrate către clienți au fost observate recent în Statele Unite. Elon Musk, fondatorul și CEO-ul constructorului american, anunța în urmă cu câteva săptămâni că livrările camioanelor electrice Semi vor debuta spre sfârșitul acestui an.

Potrivit planificărilor inițiale, camioanele Tesla Semi ar fi trebuit să fie lansate pe piață încă din anul 2019, însă debutul lor a fost amânat în mai multe rânduri. Ultimele detalii par a fi stabilite însă, cei mai norocoși dintre clienții Tesla urmând să primească modelele comandate cât de curând. În urmă cu trei săptămâni, alte trei camioane electrice Semi au putut fi observate împreună pe marginea unei șosele, acelea aflandu-se cel mai probabil în timpul unor teste finale.

Camioanele electrice Tesla Semi sunt produse în statul american Nevada, însă un exemplar Semi a fost surprins la sfârșitul săptămânii trecute tocmai în Kentucky. Cu câteva zile înainte, un alt exemplar Semi a putut fi zărit în statul Arizona. Elon Musk nu a oferit prea multe detalii despre producția camioanelor Semi sau despre primele livrări programate, însă putem bănui că procesul de livrare este pe punctul de a începe.

Primele comenzi au fost plasate în urmă cu cinci ani

Vestea primelor livrări ar urma să fie primită cu mare bucurie de cei care au comandat deja camioanele electrice Semi, Tesla primind comenzi încă de acum cinci ani. O cifră oficială nu a fost comunicată de oficialii constructorului american, însă se crede că Tesla are cel puțin câteva mii de comenzi pentru camioanele electrice Semi, multe dintre ele fiind plasate de unele companii mari precum Walmart sau PepsiCo.

Cel mai probabil, capacitatea de producție pentru camioanele electrice Semi va crește semnificativ începând cu anul viitor, atunci când camioanele vor intra pe linia de asamblare din cadrul uzinei Gigafactory din Texas. Este de așteptat că Tesla să producă acolo cel puțin câteva zeci de mii de exemplare Semi anual.

Sursa: Electrek 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide