Aproape de lansare. Trei camioane electrice Tesla Semi au fost surprinse în timpul testelor – VIDEO

Autor: Adrian Somai 07 sept. 2022 Știri auto

Elon Musk a anunțat în urmă cu aproximativ o lună că livrările camionului electric Tesla Semi vor debuta chiar în acest an, aducând un plus de entuziasm în rândul fanilor industriei auto curioși de acest model ce a fost prezentat în urmă cu aproape cinci ani. Deși inițial trebuia să fie lansat pe piață în 2019, debutul său a fost amânat de mai multe ori.

Pregătirile par a fi intrat în linie dreaptă acum, camioanele Tesla Semi fiind deja surprinse în trafic de mai multe ori. Recent, Shoaib Quraishi a surprins chiar trei camioane Tesla Semi împreună pe marginea unei șosele, care se aflau cel mai probabil în cadrul unor teste finale. Din ceea ce se poate observa în filmulețul video postat pe rețelele de socializare, par a fi ultimele versiuni actualizate ale camionului.

Autonomie de peste 800 de kilometri

Camioanele Tesla Semi promit multe la mai multe capitole, însă ceea ce pare a fi cel mai impresionant are legătură cu autonomia acestora. Potrivit informațiilor oferite de Elon Musk și de oficialii constructorului, primele camioane electrice Semi vor fi oferite într-o versiune cu o baterie care permite o autonomie de puțin peste 800 de kilometri, ceea ce nu este deloc puțin.

Conform datelor inițiale, Tesla Semi va mai avea o versiune și cu o autonomie ceva mai mică, de doar 483 de kilometri. Oficialii Tesla au adus în discuție un consum de energie de mai puțin de 2 kWh/h. Totodată, până la acest moment mai știm că aceste camioane electrice Tesla Semi ar urma să fie echipate din punct de vedere tehnic cu patru motoare electrice pe puntea spate.

Prețul camioanelor electrice Tesla Semi nu este deloc unul mic, informațiile inițiale referindu-se la un preț de pornire de aproximativ 150.000 de euro. Până să ne gândim însă la preț, important este ca livrările camioanelor Semi să debuteze într-adevăr până la sfârșitul acestui an!

Vezi video postat pe Twitter

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide