Tesla în România: Cât costă cel mai ieftin model şi când va putea fi cumpărată prin programul Rabla?

Autor: Cristian Agatie 26 aug. 2019 Știri auto
Tesla în România: Cât costă cel mai ieftin model şi când va putea fi cumpărată prin programul Rabla?

Tesla a anunţat prin mesaj pe Twitter că a dat oficial startul vânzărilor în patru noi ţări europene, printre care şi România. Anunţul a reverberat în mediile de socializare, mulţi aşteptând acum să poată cumpăra un Model 3 prin programul Rabla Plus. Cu prima de casare de la stat de aproximativ 10.000 de euro, preţul celui mai ieftin model Tesla, Model 3, ajunge la numai 29.500 de euro, o sumă extrem de atractivă pentru o maşină de clasă medie, mai ales dacă luăm în considerare aspiraţiile premium ale producătorului american.

Din păcate, acest lucru nu se va putea întâmpla în viitorul apropiat şi nici măcar nu suntem siguri că se va întâmpla vreodată. Pentru ca o maşină electrică (sau de orice alt fel până la urmă) să poată beneficia de stimulentele oferite de Ministerul Mediului, producătorul sau importatorul acesteia trebuie să se înscrie mai întâi în program, lucru pe care Tesla nu l-a făcut. De altfel, o condiţia a înscrierii în program este, potrivit ghidului de finanţare al programului Rabla, ca producătorul să fie înregistrat ca „operator economic cu personalitate juridică română şi să desfăşoare activităţi economice pe teritoriul României”.

Tesla în România: Când va deschide marca americană un punct de service în România?

Chiar dacă vânzările online au fost deblocate oficial pentru România, clienţii Tesla din România vor apela în continuare pentru service la reţeaua existentă în ţările învecinate. În prezent, cel mai apropiat service Tesla se află la Graz, în Austria, dar Tesla a anunţat că va inaugura în curând un centru de service la Budapesta. Cel puţin deocamdată, nu există planuri pentru a construi un centru de service la Bucureşti sau în alt oraş din România.

Tesla în România: Când vom avea primele staţii Supercharger?

Unul dintre punctele forte ale ofertei Tesla în alte ţări europene este posibilitatea de a alimenta gratuit de la celebrele staţii rapide Supercharger instalate de producătorul american. Clienţii români nu au încă la dispoziţie o reţea Superchargers, dar acest lucru se va schimba în curând. Pe site-ul Tesla au apărut primele puncte Superchargers din România, acestea urmând să fie construite la Bucureşti, Brăila şi Craiova. Tesla nu a anunţat însă când se va întâmpla acest lucru.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide