Tesla întrece BMW și Mercedes și devine cea mai vândută marcă premium din SUA

Autor: Adrian Somai 16 ian. 2023 Știri auto

BMW și Mercedes-Benz au dominat timp de decenii întregi segmentul mașinilor de lux de peste Ocean, însă 2022 a adus o schimbare majoră la acest capitol. Americanii au prins gustul modelelor Tesla în ultimii ani, drept pentru care constructorul american a ajuns acum în fruntea acestui segment premium. Astfe, Tesla a devenit în 2022 pentru prima dată în istorie cea mai vândută marcă premium din Statele Unite.

Potrivit Carbuzz, Tesla a livrat pe parcursul anului trecut 491.000 de unități pe piața locală din Statele Unite, o cifră în creștere cu 44% în raport cu anul 2021. Astfel, chiar dacă și în 2021 Tesla s-a aflat foarte aproape de cei doi constructori de top germani din segmentul premium, în 2022 a și reușit să îi detroneze. La nivel global, Tesla a vândut în 2022 o cifră de 1.313.851 de mașini. Deși americanii nu au făcut nicio defalcare a acestei cifre la nivel public, cel mai probabll Model Y s-a dovedit a fi cel mai apreciat din gamă.

În același timp, cei de la Mercedes-Benz au vândut în 2022 aproape 351.000 de unități, ocupând locul secund în topul vânzărilor din segmentul premium. Trebuie notat însă faptul că în această cifră sunt incluse și van-urile, Mercedes neputând fi pe poziția a doua fără vânzările din acest sub-segment. În cele din urmă, ultima treaptă a podiumului este ocupată de un alt constructorul german, și anume BMW, cu o cifră de vânzări de puțin peste 332.000 de unități.

Performanțe bune pentru Tesla peste Ocean

Ținând cont de cifrele din 2021, rezultatul Tesla din 2022 nu poate fi considerat neapărat o surpriză extrem de mare. Totuși, cifrele americanilor nu sunt deloc rele, ba chiar din contră. În plus, aceste cifre de vânzări dovedesc faptul că mașinile electrice pot fi adresate unei audiențe largi.

În plus, trebuie ținut cont și de faptul că jumătate din oferta Tesla este reprezentată din modele de tip sedan, modele care nu sunt atât de căutate pe o piață precum cea din Statele Unite.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide