Mai multe modele Tesla vândute, investigate în SUA din cauza unei funcții de jocuri video

Autor: Daniel Samoilă 23 dec. 2021 Știri auto
Mai multe modele Tesla vândute, investigate în SUA din cauza unei funcții de jocuri video

Tesla se confruntă cu un nou scandal în America. Compania condusă de Elon Musk este investigată de Autorităţile americane de reglementare în materie de siguranţă auto.

Concret, autoritățile din SUA au deschis o investigație privind siguranța a 580.000 de mașini Tesla vândute din 2017. Producătorul de mașini electrice a oferit pe ecranele tactile o funcție de jocuri video, ceea ce îi putea distrage pe șoferi de la condus.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) va face o evaluare preliminară la Tesla Model 3, S, X şi Y din perioada 2017-2022.

Tesla, investigată din cauza jocurilor video

Potrivit Adevarul.ro, care citează Reuters, funcția de jocuri era disponibilă din decembrie 2020 pe mașinile echipate cu sistemul Tesla „Passanger Play”. În trecut, funcția jocului a fost disponibilă doar când modelul Tesla era în parcare.

NHTSA susține că „s-a angajat să asigure cele mai înalte standarde de siguranţă pe drumurile naţionale”.

Decizia de a porni investigația s-a bazat pe faptul că funcția de jocuri poate fi activată în timp ce este condus vehiculul.

Prestigioasa publicație New York Times a scris, la începutul lunii decembrie, despre pericolul pe care îl reprezintă această aplicație pentru șoferi. NHTSA s-a sesizat rapid și a purtat discuții cu reprezentanții Tesla.

Neatenția la volan a fost cauza mai multor accidente în SUA – 3.142 doar în 2019.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide