Tesla Model S, Model 3, Model X și Model Y, aliniate la start. Care este cea mai rapidă?

Autor: David Andrei 11 aug. 2020 Știri auto

Tesla defilează cu patru modele. Este vorba despre Model S, Model 3, Model X și Model Y. Literele din denumirea lor formează – așa cum a plănuit Elon Musk încă de la începutul – cuvântul SEXY. Nu vom comenta look-ul lor, ci viteza. Care este cea mai rapidă?

GALERIE FOTO

Ne-am obișnuit să vedem mașini Tesla concurând în drag race-uri organizate de amatori cu rivali cu propulsie electrică sau chiar convențională. Dar nu le-am văzut niciodată pe toate patru aliniate la start. Avem ocazia acum. Thomas and James de la Throttle House au făcut testul. Este probabil cel mai silențios drag race realizat vreodată.

Astfel, avem de-a face cu limuzina de lux Model S, cu sedanul compact Model 3 și crossover-ele Model Y și Model X. Toate cele patru sunt în versiunea de top, Performance. Două dintre cele patru, S și X, sunt echipate și cu noul mod Cheetah, care le asigură un plus de viteză, deci au din start un avantaj semnificativ.

Momentul adevărului. Care este cea mai rapidă Tesla?

Model S pornește lansat în cursă, fără să le dea vreo șansă rivalilor din portofoliul Tesla și uimindu-l pe cel aflat la volan. Nu este deloc o surpriză. Dar Model 3 și Model X încearcă să țină pasul. Sedanul chiar se află în fața crossover-ului pentru o perioadă de timp, până când Model X prinde un moment bun și îl depășește, puțin înaintea liniei de sosire, pentru a obține locul 2 în acest drag race inedit. Model Y încheie ultimul cursa.

Model S nu are însă, nicio șansă să-și păstreze supremația. Atunci când va intra în producția de serie, cea de-a doua generație Tesla Roadster va fi de departe cel mai rapid model din portofoliul Tesla. Așteptăm cu nerăbdare un drag race în care Roadster-ul, dar și pick-up-ul electric Cybertruck se vor alinia la start.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide