Tesla Model S Plaid a trecut cu brio de testul elanului. Sedanul electric american depășește Porsche Taycan – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 16 aug. 2023 Știri auto

Tesla Model S Plaid a obținut un rezultat foarte bun la testul elanului realizat de km77.com. Mașina a surclasat Porsche Taycan.

Tesla Model S Plaid se numără printre cele mai rapide mașini electrice de pe piață, având un timp de accelerație 0-100 de puțin peste 2 secunde și o viteză maximă de peste 320 km/h, dacă este echipată cu frânele carbon-ceramice.

Jurnaliștii de la km77.com au testat și abilitatea mașinii de lua viraje și de a schimba rapid direcția de deplasare, probă dinamică cunoscută și drept „testul elanului”. Mașina folosită cu ocazia acestui test a fost echipată cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S, cu dimensiunile de 265/35 ZR21 101Y XL pe față și 295/30 ZR21 102Y XL pe spate.

Potrivit km77.com, mașina a reușit să treacă cu succes testul (fără a atinge niciun jalon) la o viteză inițială de aproximativ 82 km/h, ceea ce este unul dintre cele mai bune rezultate obținute de o mașină până acum.

  • partea inițială: 82 km/h
  • partea de mijloc: 70 km/h
  • partea finală: 46 km/h

Tesla Model S Plaid s-a descurcat mai bine de Porsche Taycan la testul elanului

Dacă verificăm lista, doar Tesla Model 3 și Model Y, care sunt mai mici și mai ușoare, au reușit să treacă testul la o viteză marginal mai mare.

Interesant este că Tesla Model S Plaid a reușit un rezultat mai bun decât oricare dintre modelele Porsche Taycan testate anterior (GTS, Turbo S și Turbo S Cross Turismo – toate trei au atins aproximativ 78 km/h). Potrivit videoclipului, rezultatul foarte bun obținut de Tesla Model S ar putea fi influențat de frânarea regenerativă destul de puternică, care reduce rapid viteza odată ce șoferul eliberează pedala de accelerație.

Frânarea regenerativă de pe Porsche Taycan este considerată mai puțin puternică, ceea ce se traduce printr-o reducere mai lentă a vitezei în timpul testului. Mai exact, Porsche Taycan GTS a fost recent testat, iar cel mai bun rezultat a dat următoarele date:

  • partea inițială: 78 km/h
  • partea de mijloc: 69 km/h
  • partea finală: 51 km/h

Mașinile electrice beneficiază de pe urma faptului că bateriile sunt amplasate în podea, fapt care reduce semnificativ centrul de greutate, ceea ce duce la un control mai bun. Cu toate acestea, ele tind să cântărească mai mult decât o mașină similară, dar care este echipată cu motor termic.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: km77.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide