Tesla Model S Plaid este cea mai rapidă mașină din lume?

Autor: Elena Luchian 23 sept. 2020 Știri auto

Telsa Model S Plaid este cea mai rapidă mașină de serie. Cel puțin până când modelele care se anunță mai rapide vor intra în producție. Noua versiune vine cu cifre impresionante.

GALERIE FOTO

Tesla Model S Plaid este mașina care le strică petrecerea celor de la Lucid, care se laudă că al lor nou Air este cel mai rapid sedan. Noul vârf de gamă este pus în mișcare de trei motoare electrice, care dezvoltă împreună 1.100 de cai putere.

Producătorul cu sediul în Silicon Valley susține că mașina ajunge de la 0 la 60 mph (96 km/h) în mai puțin de 2 secunde și că parcurge un sfert de milă în mai puțin de 9 secunde. De 9,3 secunde are nevoie Lucid Air pentru aceeași distanță. Viteza sa maximă este de 320 km/h.

Tesla Model S Plaid – Lucid Air 1-0

Șeful de la Tesla, Elon Musk, a anunțat că Model S Plaid a parcurs un tur de circuit la Laguna Seca în 1 minut și 30,3 secunde, ceea ce face mașina produsă de compania sa cu aproximativ 3 secunde mai rapidă decât prototipul cu trei motoare Lucid Air.

Tesla a lucrat la setări din septembrie 2019, atunci când Model S Plaid avusese nevoie de 1 minut și 36,55 de secunde pentru aceeași distanță.

Dacă aceste cifre sunt reale, Tesla Model S Plaid va fi cel mai rapid model de serie construit vreodată. Iar titlul său va rămâne în picioare cel puțin până când Tesla Roadster, Rimac C_Two și Lotus Evija vor intra în producție.

Tesla Model S Plaid va fi și EV-ul cu cea mai mare autonomie. Americanii vorbesc despre 520 de mile, echivalentul a836 de kilometri, parcurși între două încărcări. Sunt din nou cifre cu care eclipsează creația celor de la Lucid Motors. Air își trece în cont o autonomie de 827 de kilometri.

Această versiune va avea un preț de pornire de 139.990 de dolari. Primii clienți își vor primi limuzina ultra-performantă începând cu cea de-a doua parte a anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide