Tesla tremură! Lucid Air a fost prezentat oficial cu o autonomie impresionantă

Autor: Elena Luchian 11 sept. 2020 Știri auto

Tesla Model S tremură. Lucid Air tocmai a fost prezentat oficial și are o autonomie maxima de 827 de kilometri. Sunt cifre mult peste ceea ce oferă versiunea de top de la Tesla.

GALERIE FOTO

Lucid Air este primul model al companiei și are la bază platform Lucid Electric Advanced. Versiunea de serie preia, cel mai probabil, proporțiile conceptului dezvăluit în urmă cu patru ani. Are astfel 4.970 de milimetri în lungime, 1.663 de milimetri în lățime și 1.410 milimetri în înălțime. Ampatamentul său este de 2.960 de milimetri. Sunt cifre care o poziționează ca rival direct al limuzinei electrice Tesla model S.

Noul sedan american cu siluetă de coupe are o cabină high-tech. Se regăsește la bord un ecran curbat de 34 de inci cu rezoluție 5K. Un display tactil retractabil îi permite celui aflat la volan să comande diverse funcții. Șoferul poate controla diverși parametri și cu ajutorul asistentului vocal Alexa, dezvoltat de Amazon.

Mașina vine standard cu o configurație cu cinci locuri, dar poate fi comandată și cu două scaune “executive”.

Lucid Air Grand Touring, mașina cu autonomie mai mare decât a lui Tesla Model S

Patru versiuni sunt disponibile în noua gamă Lucid Air. Tesla oferă informații despre doar trei dintre ele pentru moment. Este vorba despre:

  • Lucid Air Touring cu 620 de cai putere, care accelerează de la 0 la 96 km/h (60 mph) în 3,2 secunde. Viteza sa maximă este de 250 km/h, iar autonomia este de 650 de kilometri, conform standardului american EPA, pentru un preț de pornire de 95.000 de dolari.
  • Lucid Air Grand Touring beneficiază de aportul a 800 de cai putere. De 3 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 96 km/h mașina care atinge o viteză maxima de 269 km/h. această versiune poate parcurge 827 de kilometri între două încărcări și pornește de la 139.000 de dolari.
  • Lucid Air Dream Edition este vârful de gamă și vine cu 1.080 de cai putere și un sprint de la 0 la 96 km/h în doar 2,5 secunde. Autonomia sa este de 750 de kilometri, iar prețul de pornire de 169.000 de dolari.

Toate cele trei sunt puse în mișcare de câte două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți, care le asigură tracțiune integrală. De anul viitor, va ajunge pe piață și o versiune entry-level, cu autonomie mai mica și preț sub 80.000 de euro.

Așa cum anticipau imaginile teaser publicate de americani în vară, Lucid Air Grand Touring, cu autonomia sa de 827 de kilometri, devine mașina cu cea mai mare autonomie din lume.

Această versiune devansează astfel Tesla Model S, care poate parcurge doar 643 de kilometri, conform aceluiași standard EPA.

Lucid Air are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru ca bateria sa să se încarce suficient pentru o autonomie de 480 de kilometri. Viteza de încărcare este de peste 300 kW, iar sistemul electric este de 900 de volți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide