Tesla Model S Plaid la peste 340 km/h

Autor: Ionuț Vîlciu 13 iul. 2022 Știri auto
Tesla Model S Plaid la peste 340 km/h

O Tesla Model S Plaid a reușit să atingă peste 340 km/h. Modelul în cauza a fost modificat de o companie de tuning.

O companie de tuning canadiană a modificat un exemplar de Tesla Model S Plaid. Oamenii care alcătuiesc această structură s-au specializat pe tuningul mașinilor electrice. Ingenext, pe numele său, a dezactivat limitatorul de viteză al celei mai puternice versiuni de Tesla, iar adevăratul potențial a fost eliberat.

Tesla Model S Plaid este versiunea de top a gamei. Aceasta dezvoltă o putere de 1020 de cai putere și are o autonomie declarată de 637 de kilometri. Tesla spune că sprintul 0-100 se întâmplă în doar 2.1 secunde și că viteza maximă este de 322 km/h.

Cu toate acestea, de când a fost lansată pe piață, varianta Plaid nu a atins valoarea declarată a vitezei de top. Inițial, limitarea era de 260 km/h, apoi, după o actualizare de software, aceasta a fost ridicată la 280 km/h. Aceeași actualizare a adus și modul Track (circuit).

Model S Plaid – supercar în caroserie de sedan

După eliminarea limitatorului electronic de viteză, Tesla celor de la Ingenext a atins confortabil viteza maximă declarată de producător. După ce a ajuns la 322 km/h, viteza a continuat să urce până la valoarea de 347 km/h. Se poate spune că este de-a dreptul impresionant, ținând cont că ne așteptăm să vedem astfel de viteze de la modele super sportive, nicidecum de la un sedan care cântărește peste două tone. Pentru a oferi context, un Lamborghini Aventador SVJ are aceeași viteză maximă. Una dintre cele mai rapide mașini ale deceniului trecut, McLarenul P1 este marginal mai rapid. Viteza sa maximă era de 350 km/h.

Pe lângă faptul că au dezactivat limitatorul, cei de la Ingenext au instalat frâne de înaltă performanță. Știm deja că Plaid suferă la acest capitol. De asemenea, au montat și un set de anvelope Michelin Pilot Super Sport. În rest, totul a fost exact ca din fabrică.

Pilotul de teste a fost chiar CEO-ul companiei, Guillaume André.

Sursa: InsideEVs

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide