Actualizări pentru Tesla Model S și Model X. Mașinile primesc frâne noi și posibilitatea alegerii unui volan rotund

Autor: Ionuț Vîlciu 10 mart. 2023 Știri auto

Tesla Model S și Model X primesc o serie de actualizări, inclusiv frâne mai bune și un volan rotund opțional, pentru cei care nu doresc Yoke.

Tesla are un proces de actualizări tradiționale de tip „facelift”, care se practică în industria auto, dar asta nu a împiedicat compania americană să anunțe câteva modificări pentru Model S și Model X. Cele mai scumpe modele din gama producătorului de mașini electrice au primit câteva actualizări pentru 2023, notează Carscoops.

La exterior, mașinile au primit un nou acoperiș de sticlă care, se pare, lasă să pătrundă de cinci ori mai multă lumină, în ciuda faptului că oferă același nivel de protecție UV. Beneficiile pretinse nu se opresc aici, deoarece Tesla susține că plafonul vitrat este mai ușor și „îmbunătățește manevrabilitatea”, deoarece ajută la scăderea centrului de greutate al mașinilor. De asemenea, există și o nouă culoare, un roșu metalizat numit Ultra Red și care costă 3.200 de euro.

Tesla Model S și Model X Plaid beneficiază de frâne mai bune

Mașinile electrice sunt, de obicei, mai grele decât un vehicul convențional cu motor cu ardere internă. Tocmai de aceea au nevoie și de frâne pe măsură. Chiar dacă motoarele electrică înfrânează mașina prin regenerare, există situații în care este cu adevărat nevoie de niște frâne potente. Tesla spune că a dotat variantele Plaid ale Model S și Model X cu plăcuțe de frână îmbunătățite cu capacitate termică mai mare. Această actualizare ar trebuie să contribuie la capacitatea de frânare acestor electrice de peste 1.000 CP, mai ales dacă luăm în calcul faptul că Tesla Model S poate atinge 100 km/h în doar 2,1 secunde și are o viteză maximă declarată de 322 km/h.

La interior, schimbarea o reprezintă posibilitatea de a alege un volan rotund fără alte costuri suplimentare. Acest lucru ar putea fi pe placul clienților care își doreau o astfel de mașină, dar nu erau de acord cu volanul Yoke pe care Tesla a început să-l folosească în urmă cu ceva timp.

În România, prețurile pentru Tesla Model S încep de la 112.970 de euro, iar SUV-ul Model X are un preț de bază de 120.970 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide