Tesla Model S Plaid VS Bugatti Chiron Super Sport. Poate sedanul electric să învingă hypercar-ul cu motor W16? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 sept. 2023 Știri auto

Într-o cursă pe care mulți o așteptau, Tesla Model S Plaid înfruntă Bugatti Chiron Super Sport. Oare poate unul dintre cele mai rapide sedanuri electrică să facă față hypercar-ului cu motor W16?

Tesla Model S Plaid este versiunea supremă a sedanului electric produs de compania lui Elon Musk. Cu trei motoare electrice și un total de 1.020 CP, Model S Plaid și-a dovedit capabilitățile în nenumărate ocazii. De asemenea, grație noui pachet Track, mașina primește și frâne pe măsura puterii.

Cei de la Carwow au pus față în față sedanul electric de performanță cu una dintre cele mai rapide mașini produse vreodată, Bugatti Chiron Super Sport. Cei 1.600 CP produși de motorul de 8 litri W16 conferă accelerații brutale, iar aspectul este pe măsură. La fel este și prețul, deoarece Chiron Super Sport are un preț de peste 4,5 milioane de euro.

Tesla Model S Plaid contra lui Bugatti Chiron Super Sport. Are vreo șansă sedanul electric?

Tesla Model S Plaid reușește să plece mai bine de pe loc decât Chiron și chiar pare că își construiește un avantaj consistent. Totuși, odată ce a găsit tracțiunea necesară, cei 1.600 CP împing vertiginos hypercar-ul francez către linia de sosire. Cursa de drag a fost câștigată cu o marjă foarte mică de Bugatti Chiron, dar ambele mașini au parcurs cei 400 de metri în doar 9,6 secunde.

A urmat cursa în mișcare, în care startul s-a dat de la 80 km/h. Răspunsul instantaneu al motoarelor electrice oferă un scurt avans pentru Tesla Model S, dar Buggati-ul trece fără probleme de sedanul electric, imediat cum ajunge în banda optimă de putere. Acolo unde motoarele electrice se plafonează, motorul W16 continuă să împingă Bugatti-ul cu ușurință către borna celor 300 km/h.

Surpriza a venit la testul de frânare, acolo unde Tesla Model S Plaid a învins Bugatti Chiron Super Sport. Se pare că sistemul de frânare performant adus de pachetul Track se achită bine de sarcina de a opri prompt sedanul greu de peste două tone. Dacă luăm în calcul faptul că Tesla Model S Plaid este o mașină cu mult mai ieftină decât Chiron Super Sport, putem spune că un sedan relativ obișnuit s-a descurcat foarte bine în fața unuia dintre cele mai rapide hypercar-uri.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carwow / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide