Tesla Model Y, cea mai vândută mașină electrică în Europa în luna aprilie

Autor: Adrian Somai 29 mai 2023 Știri auto

Tesla Model Y rămâne și în luna aprilie cel mai vândut automobil electric de pe Bătrânul Continent, devansând nume importante din segment. Totodată, și Dacia Spring rămâne unul dintre cele mai apreciate modele cu zero emisii de pe piața auto europeană, clasându-se în Top 5 cele mai bine vândute astfel de modele.

Potrivit datelor Jato Dynamics, Tesla Model Y rămâne pentru a patra luna consecutivă cel mai vândut automobil cu propulsie electrică de pe piața auto europeană. Mai exact, clienții europeni au cumpărat în luna aprilie 10.553 de unități Tesla Model Y. Pe locul secund în acest top se află Volkswagen ID.3, cu 6.542 de unități comercializate, în timp ce ultima treaptă a podiumului este ocupată de un alt model german, și anume Volkswagen ID.4, cu 5.913 de unități vândute.

Topul celor mai vândute modele electrice pe piața auto europeană continuă cu Skoda Enyaq, modelul producătorului cu sediul la Mlada Boleslav fiind vândut în luna aprilie în 4.393 de unități. În cele din urmă, pe locul 5 avem Dacia Spring, model comercializat în 4.191 de unități. În aceste condiții, Spring se bucură de o creștere de 18 procente în raport cu aceeași lună aprilie a anului trecut. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare, vânzările Spring putând fi afectate de unele decizii ale autorităților europene.

Sandero, cea mai vândută mașină în luna aprilie

Cifrele Tesla Model Y nu mai sunt însă deloc bune dacă vorbim despre topul celor mai vândute modele din luna aprilie la nivel european, indiferent de tipul de propulsie. Dacă în luna martie Model Y conducea și acest top, acum a căzut până pe locul 17. Mai mult sau mai puțin surprinzător, cea mai vândută mașină pe Bătrânul Continent în luna aprilie a fost Dacia Sandero, cu 18.659 de unități vândute.

Modelul românesc a fost urmat în acest top al vânzărilor de VW T-Roc, cu 16.746 de unități comercializate, respectiv Opel Corsa, cu 16.578 de unități. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide