Tesla Model Y primește un set de roți special pentru off-road

Autor: Ionuț Vîlciu 04 oct. 2023 Știri auto

Un tuner specializat pe modelele Tesla a lansat un set de jante speciale pentru Model Y. Acestea au un sistem de blocare al anvelopei, fiind destinate uzului în teren accidentat.

Unplugged Performance, un tuner specializat pe modelele Tesla, a lansat o nouă jantă de off-road cu sistem beadlock concepută special pentru Model Y.

Tesla Model Y nu este chiar primul SUV ce ne răsare în minte atunci când vorbim despre modele capabile în off-road. Nici nu este acesta rolul său, rolul său este acela de a fi un SUV electric eficient, accesibil maselor. Unplugged Performance vrea să arate că poate da o nouă direcție acestui model.

Compania a lansat un set de jante special create pentru acest model, cu sistem de prindere al anvelopei pe jantă, cunoscut în limba engleză drept „beadlock”. Ce face acest sistem? În principiu, există un inel exterior ce se montează după ce anvelopa a fost fixată pe jantă. Acesta se prinde cu șuruburi de corpul jantei și apasă pe buza de fixare a cauciucului. Astfel, previne riscul de dejantare în teren accidentat.

Tesla Model Y cu jante speciale pentru off-road – Un look la care nu ne așteptam

Potrivit Motor1, piesa de rezistență a acestor jante este designul lor unic, care permite două metode diferite de montare a anvelopelor. Pentru o capacitate completă de blocare a talonului, talonul anvelopei este montat pe partea exterioară a jantei roții și este blocat pe loc folosind feronerie din titan pentru a fixa inelul de blocare a talonului pe roată. Acest lucru permite mersul cu presiuni scăzute în anvelope, fără ca acestea să alunece de pe jante.

Pentru uzul în situații normale, pe drumuri publice, anvelopa permite montarea tradițională a talonului în interiorul jantei roții, cu sau fără inelul de blocare a talonului. Prin urmare, Unplugged Performance susține că roata poate oferi tot ce este mai bun din ambele lumi pentru pasionații de off-road și overlanding.

Bineînțeles, aceste jante vor fi folosite alături de anvelope specifice uzului în teren accidentat, care vor avea un impact negativ asupra autonomiei totale pentru o singură încărcare. Prețul pentru un astfel de set de jante este de 4.287 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Unplugged Performance


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide