“Tesla pe apă” – o casă plutitoare care se poate deplasa 50 KM pe zi folosind energie solară

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Ți-ai imaginat vreodată că ai putea călători permanent în timp ce ai avea totuși o locuință constantă?! S-au gândit la asta și specialiștii în arhitectură de la Crossboundaries, care au transformat în realitate un vis pe care îl au mulți oameni. Astfel, a apărut conceptul Fang Song, un mix între o casă plutitoare și o ambarcațiune, care folosește energia solară pentru a funcționa.

Casa are o lungime de 15 metri și o lățime de 4 metri, ceea ce o face deloc mică pentru o asemenea casă plutitoare. Este acoperită cu panouri solare, iar într-o zi însorită acestea pot furniza suficientă energie astfel încât ambarcațiunea să poată parcurge o distanță de aproximativ 50 de kilometri.

Casa plutitoare are mai multe intrări, bucătăria fiind amplasată în partea frontală a ambarcațiunii, potrivit Go4IT. Confortul este la el acasă pe această ambarcațiune, un exemplu concret în acest sens fiind dușul de dimensiuni normale care se găsește în baie. Apoi, sub podeaua din camera de zi se regăsește un spațiu în care pot fi depozitate biciclete. De asemenea, în plus fața de ceea ce se poate vedea în poze, se poate monta un pat suplimentar.

Nu se poate deplasa pe mări sau oceane

Foarte important de menționat însă, casa plutitoare construită de cei de la Crossboundaries poate călători pe lacuri, râuri sau canale. Totuși, aceasta nu se poate deplasa pe mări sau oceane. Pentru a putea călători pe distanțe mai lungi, proprietara casei dorește să îi adauge un sistem de purificare pentru apă și o stație de tratament a apei.

Mai în glumă, mai în serios, ambarcațiunea a fost deja supranumită “Tesla pe apă”. Ambarcațiunea a fost comandată de Marianne Friese, o femeie care își dorește să călătorească cât de mult poate pe o casă plutitoare, după 20 de ani în care a locuit departe de zona de coastă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Crossboundaries


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide