Tesla pregătește Model Q, un break destinat exclusiv pieței europene

Autor: Mihai Morcovescu 11 ian. 2022 Știri auto

Americanii de la Tesla vor lansa un model complet nou. Acesta se va numi Model Q și va fi versiunea break a lui Model 3. Viitorul vehicul va fi destinat doar clienților din Europa.

Deocamdată nu au fost publicate nici un fel de informații ori fotografii oficiale. Pe internet circulă însă un set de imagini prelucrate digital de către artistul Sugar Design.

Tesla Model Q va oferi până la 513 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din aceste randări reiese că viitorul Model Q ar urma să primească o caroserie elegantă cu cinci uși de tip „shooting brake”. Versiunea mai practică a lui Model 3 va oferi un spațiu mai generos atât la interior, cât și în portbagaj comparativ cu sedanul de dimensiuni medii din care derivă.

Pentru asta este de așteptat ca ca viitorul Tesla Model Q să beneficieze de un ampatament mai lung și mai lat comparativ cu Tesla Model 3.

Conform italienilor de la Autoblog, Model Q ar urma să primească aceleași motoare electrice ca Model 3. Astfel, viitorul break cu zero emisii de la Tesla va beneficia de unitatea denumită Standard de 351 CP și de varianta Performance, care oferă 462 CP.

Este posibil ca Model Q să primească și două motoare de la crossover-ul Model Y. Este vorba de varianta Standard cu 441 CP și versiunea Performance cu 513 CP.

Până la acest moment nu există detalii în ceea ce privește capacitatea bateriei și autonomia pe care aceasta o va oferi.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autoblog


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide