Tesla pregătește o actualizare importantă pentru Model 3

Autor: Adrian Somai 30 nov. 2022 Știri auto

Lansat în urmă cu aproximativ cinci ani pe piață, Tesla Model 3 se pregătește să primească o actualizare importantă din partea constructorului american. Odată cu aceste modificări, Tesla speră că Model 3 va câștiga un plus de popularitate printre clienții din lumea întreagă.

Tesla nu este unul dintre acei producători care obișnuiesc să lanseze actualizări pentru modelele sale. Asta se întâmplă însă dintr-un motiv extrem de simplu, modelele electrice din portofoliul Tesla putând primi actualizări software over-the-air. Lucrurile s-ar putea schimba însă acum, jurnaliștii de la Motor1 susținând că Model 3 ar urma să primească o actualizare importantă care va aduce o serie întreagă de îmbunătățiri semnificative.

Producătorul american nu își propune însă numai să aducă îmbunătățiri versiunii actuale a lui Model 3, ci și să își reducă costurile de producție. Astfel, s-ar putea ajunge chiar și la o scădere a prețului de vânzare pentru Model 3, ceea ce nu ar fi deloc o veste rea pentru clienți.

Ce modificări sunt pregătite pentru Tesla Model 3

În primul rând, Model 3 ar urma să primească o serie de modificări vizuale care să împrospăteze înfățișarea acestuia. În acest fel, Model 3 ar putea rămâne atractiv încă patru sau cinci ani pe piață. O strategie similară a fost aplicată și în cazul lui Model S în urmă cu câțiva ani, atunci când a primit mai multe modificări de ordin estetic în zona frontală. Îmbunătățiri au existat însă și la nivelul habitaclului, ceea ce este de așteptat și în cazul lui Model 3.

Mai mult, cei de la Tesla ar putea surprinde din nou prin echiparea lui Model 3 cu un volan rectangular, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Model S. Inspirat de manșa avioanelor, volanul rectangular a atras atenția întregii lumi auto în urmă cu doi ani. Tesla susținea la acea vreme că volanul rectangular este în întregime “fly-by-wire”, adică nu există o coloană a volanului și o conexiune fizică între acesta și caseta de direcție sau roți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide