Începând cu 2024, BMW Seria 7 se va conduce de unul singur. Clienții vor putea opta pentru sistemul de condus automatizat

Autor: Ionuț Vîlciu 21 nov. 2023 Știri auto

BMW anunță că sedanul de lux Seria 7 va dispune de sistemul de condus automatizat de nivel 3 începând cu 2024. Mașina va prelua în totalitate comenzile până la o anumită viteză.

Condusul automatizat avansat Nivel 3, care permite conducătorilor să-şi ia mâinile de pe volan, va fi disponibil în curând pentru noul BMW Seria 7. BMW Personal Pilot L3 este numele noii funcţii care scuteşte persoana aflată la volan de sarcina condusului în anumite situaţii şi controlează viteza maşinii, distanţa până la vehiculul din faţă şi poziţionarea pe bandă. Această nouă opţiune poate fi comandată pentru noul BMW Seria 7 din decembrie pentru a echipa automobilele începând din martie 2024. Deocamdată, va fi disponibilă doar pe piața din Germania.

Cu ajutorul acestei noi funcționalități, șoferii pot să îşi redirecţioneze atenţia către alte activităţi în interiorul automobilului atunci când călătoresc cu până la 60 km/h pe autostrăzi cu carosabile separate structural. Datorită senzorilor performanți, acesta este primul sistem de acest gen care poate fi folosit şi în întuneric.

BMW Seria 7 va fi disponibil cu sistem de condus complet automatizat

Conceput pentru a-şi asuma întreaga sarcină de condus cu capacitatea Nivel 3, aşa cum este definită de Societatea Inginerilor Auto (SAE), funcţia de condus automatizat avansat va fi oferită exclusiv în Germania la preţul de 6.000 de euro.

Diferenţa importantă dintre Nivel 2 şi Nivel 3 este că, la Nivel 2 (condus parţial automatizat), responsabilitatea continuă să revină conducătorului în orice moment. Ori de câte ori asistentul de autostradă BMW este utilizat, conducătorii trebuie să urmărească ceea ce se întâmplă pe drum şi să poată prelua din nou sarcina de condus în orice moment. Acest lucru este monitorizat continuu cu ajutorul unei camere inteligente de atenţie.

BMW Personal Pilot L3 pentru condus automatizat avansat de Nivel 3 din BMW Seria 7 oferă conducătorilor opţiunea de a se concentra asupra activităţilor secundare din automobil. La volanul unui BMW Seria 7 cu BMW Personal Pilot L3 activat, clienţii vor putea să editeze e-mailuri, de exemplu, sau să se angajeze mai profund în apeluri telefonice în timp ce călătoresc cu până la 60 km/h. De asemenea, pot utiliza servicii digitale pentru, de exemplu, streaming video de la diverşi furnizori pe ecranul central în timpul unei călătorii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide