Tesla recheamă peste 300.000 de mașini din cauza riscurilor de accident

Autor: Ionuț Vîlciu 17 feb. 2023 Știri auto

Tesla recheamă 362.758 de mașini din cauza riscului de accident cauzat de sistemul de pilot automat inteligent. Compania va lansa un update în perioada următoare.

Tesla recheamă în service 362.758 de mașini din cauza software-ului pilotului automat inteligent. Funcția de condus autonom nu se adaptează corespunzător la condițiile de drum și poate provoca accidente. Funcția lasă vehiculele să depășească limitele de viteză sau să circule prin intersecții într-un mod ilegal sau imprevizibil, conform celor spuse de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), raportează Car and Driver.

Tesla recheamă sute de mii de vehicule din cauza problemelor de siguranță legate de software-ul de conducere autonom Full Self-Driving (FSD) al companiei. Rechemarea afectează un total de 362.758 de vehicule, inclusiv anumite exemplare de Model 3, Model X, Model Y și Model S fabricate între anii 2016 și 2023.

Tesla face rechemări din cauza funcției de condus autonom

Dosarele la NHTSA arată că vehiculele care utilizează FSD Beta pot acționa într-o manieră nesigură, existând o mare îngrijorare cu privire la intersecții. Vehiculele pot trece direct printr-o intersecție, fără să respecte indicatoarele rutiere sau culoarea afișată de semafor, conform celor descoperite de NHTSA. De asemenea, software-ul poate să nu recunoască modificările limitelor de viteză afișate și să nu reușească să încetinească vehiculul atunci când intră într-o zonă cu trafic mai lent.

Tesla va lansa gratuit o actualizare de software over the air (OTA) pentru a remedia problema. Scrisorile de notificare pentru proprietari ar trebuie să înceapă să fie trimise prin poștă până la data de 15 aprilie 2023.

Biroul de Investigare a Defectelor al NHTSA a deschis o investigație preliminară cu privire la performanța sistemului FSD de la Tesla. Ancheta a fost motivată de o acumulare de accidente în care vehiculele Tesla, care aveau pilotul automat activat, au lovit vehicule staționare de pe drum sau de pe marginea drumului, vehicule prezente la fața locului în urma unor coliziuni întâmplate în prealabil, potrivit NHTSA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide