Un inginer Tesla spune că videoclipul care prezenta capacitățile de conducere autonomă a fost trucat

Autor: Ionuț Vîlciu 20 ian. 2023 Știri auto

Un videoclip din 2016 care prezenta funcțiile de conducere autonomă de la Tesla pare că a fost trucat. Anunțul ar fi fost făcut de un inginer al companiei.

Un videoclip din 2016 pe care Tesla l-a publicat pentru a-și promova tehnologia de conducere autonomă a fost trucat pentru a arăta capabilități precum oprirea la culoarea roșie a semaforului și accelerarea la culoarea verde pe care sistemul nu le avea, conform mărturiei unui inginer, conform Reuters.

Videoclipul, care rămâne arhivat pe site-ul Tesla, a fost lansat în octombrie 2016 și a fost promovat pe Twitter de Elon Musk, ca dovadă că „Tesla se conduce singură”.

Mașina prezentată nu se conducea singură cu ajutorul tehnologiei implementată de Tesla, a declarat Ashok Elluswamy, directorul de dezvoltare a software-ului Autopilot la Tesla. El a transmis aceste informații în transcrierea unei depoziții din iulie luată ca dovadă într-un proces împotriva Tesla pentru un accident mortal petrecut în 2018, în care a fost implicat un fost inginer de la Apple.

Mărturia neraportată anterior a lui Elluswamy reprezintă prima dată când un angajat Tesla confirmă și detaliază modul în care a fost produs videoclipul.

Tesla a înscenat videoclipul care arăta cum mașinile lor se conduc singure

Descrierea videoclipului spune: „Persoana de pe scaunul șoferului este acolo doar din motive legale. El nu face nimic. Mașina se conduce singură.” Elluswamy a spus că echipa care se ocupă de software-ul Autopilot de la Tesla și-a propus să proiecteze și să înregistreze o „demonstrație a capacităților sistemului” la cererea lui Musk.

Pentru a crea videoclipul, Tesla a folosit cartografierea 3D pe un traseu predeterminat de la o casă din Menlo Park, California, până la sediul Tesla de atunci în Palo Alto, a spus Elluswamy.

Șoferii au intervenit pentru a prelua controlul în timpul testelor, a spus el. Când au încercat să arate că Model X ar putea parca singur fără șofer, o mașină de testare s-a izbit de un gard din parcarea Tesla, a spus el.

„Intenția videoclipului nu a fost să înfățișeze cu exactitate ceea ce era disponibil pentru clienți în 2016. Era să înfățișeze ceea ce era posibil să se integreze în sistem”, a spus Elluswamy.

Compania are de înfruntat procese din cauza accidentelor mortale provocate din cauza sistemului de conducere autonomă Autopilot. În 2021, compania americană spunea că vehiculele sale se pot conduce singure.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide