Tesla reduce prețurile pentru Model Y și în România. Cât costă SUV-ul electric la noi în țară?

Autor: Ionuț Vîlciu 20 ian. 2024 Știri auto

Tesla a redus oficial prețurile pentru Model Y pe piața din România. Cât costă acum una dintre cele mai vândute mașini în Europa?

Tesla aplică reduceri pe piața din România pentru SUV-ul electric Model Y. Astfel, prețul de pornire pentru probabil cea mai vândută mașină în Europa pe parcursul anului trecut a fost scăzut considerabil. Tesla Model Y are acum un preț de pornire de 42.990 de euro.

Acesta este prețul pentru cea mai accesibilă versiune, cea echipată cu un singur motor electric de 299 CP pe puntea spate. Acesta permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde. Pentru această versiune, producătorul anunță o autonomie maximă în regim de testare WLTP de 455 de kilometri.

Prețul de bază pentru Tesla Model Y a fost redus cu peste 4.000 de euro

Prețul pentru Tesla Model Y a fost redus cu 4.250 de euro, de la 47.240 de euro la 42.990 de euro. De asemenea, versiunea Long Range a SUV-ului pornește acum în România de la 49.990 de euro. Aceasta folosește două motoare electrice, pentru un total de 389 CP. Model Y Long Range accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 5 secunde, viteza maximă fiind identică cu cea a versiunii Standard Range, anume 217 km/h. Autonomia se ridică la valoarea de 533 de kilometri în regim WLTP.

Pentru cei ce doresc ceva mai multă performanță, versiunea Performance a lui Model Y pornește acum de la 55.990 de euro. Model Y Performance folosește tot două motoare electrice, doar că oferă 462 CP, putere ce îi permite să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde. Comparativ cu cele două versiuni anterior menționate, versiunea Perfromance poate atinge o viteză maximă de 250 km/h. Autonomia maximă a acestei variante este de 514 kilometri.

În 2023, Tesla Model Y a dus un duel acerb pentru prima poziția în topul celor mai vândute mașini pe piața din Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide