Tesla și Volvo suspendă producția de mașini în Europa, din cauza atacurilor din Marea Roșie

Autor: Ionuț Vîlciu 15 ian. 2024 Știri auto

Mai mulți producători auto se confruntă cu probleme de aprovizionare din cauza atacurilor din Marea Roșie. Tesla și Volvo anunță că suspendă producția pentru câteva zile.

După ce Tesla a anunțat că, din cauza atacurilor iscate în Marea Roșie, va opri producția pentru câteva zile în fabrica sa din Germania, Volvo se confruntă cu probleme similare. Producatorul auto suedez anunță că va suspenda producția pentru 3 zile în această săptămână, anunță Carscoops.

Volvo este cel mai recent producător auto care a oprit producția în Europa din cauza perturbărilor cauzate de recentele atacuri asupra navelor din Marea Roșie de către Houthi, un grup rebel yemenit cunoscut și sub numele de Ansar Allah. Alți producători auto lucrează, de asemenea, pentru a atenua impactul acestor atacuri asupra producției de automobile.

Volvo a anunțat că va suspenda pentru 3 zile producția la fabrica sa din Gent, Belgia, pe parcursul acestei săptămâni. Această decizie a fost pusă pe seama faptului că navele trebuie să abordeze rute alternative din cauza conflictelor din Marea Roșie. Se pare că fabrica din Suedia nu va avea de suferit și nu va suspenda producția.

Tesla se confruntă cu aceleași probleme la fabrica sa din Germania

De asemenea, Tesla a spus că va întrerupe producția la fabrica sa din Berlin din cauza atacurilor. Uzina va înceta producerea modelului Y din 29 ianuarie până pe 11 februarie. În plus, Volkswagen spune că este în strânsă comunicare cu companiile de transport maritim pentru a reduce perturbările. Între timp, Stellantis spune că se bazează pe transportul aerian pentru a face față problemelor temporare de aprovizionare.

Recentele atacuri în Marea Roșie au fost lansate de către Houthi, care și-au declarat scopul de a pune capăt ofensivei Israelului în Fâșia Gaza. Acțiunea a fost denunțată de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, care  a adoptat săptămâna trecută o rezoluție prin care cere oprirea imediată a atacurilor asupra navelor comerciale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide