Tesla reduce autonomia declarată pentru mașinile sale cu până la 60 km

Autor: Ionuț Vîlciu 08 ian. 2024 Știri auto

Tesla reduce autonomia declarată a vehiculelor sale cu până la 60 de kilometri. Aceste modificări ar putea fi induse de investigațiile asupra informării eronate a clienților.

Tesla a actualizat site-ul său din Statele Unite ale Americii cu noi cifre de autonomie pentru Model Y, S și X. Noul Model 3 facelift și recent lansatul pick-up Cybertruck nu au suferit modificări. În funcție de model și versiune, estimările de autonomie ale producătorului american de mașini electrice au fost reduse cu până la 60 de kilometri, anunță Electrek.

Tesla Model Y Performance are acum o autonomie declarată de 458 km, în scădere de la 487 km, în timp ce autonomia declarată pentru Model Y Long Range a fost redusă 498 km, de la 531. Cel mai mare impact l-a suferit o versiune a versiunii de top Model S Plaid, care are acum o autonomie estimată de 578 km, față de 637 km, iar Model X Plaid a fost redus la 524 km, de la 536 km.

Tesla reduce autonomia declarată pentru aproape toată gama sa de modele

Tesla nu a făcut modificări de prețuri pentru aceste mașini, ci doar a modificat cifrele de autonomie, astfel încât să fie mai apropiate de cele posibile în condiții reale. De asemenea, compania a adăugat 2 noi culori noi pentru Model Y: Stealth Grey și Ultra Red, pe care le-am văzut și pe noul Model 3 facelift.

Modificările par să fie legate de o schimbare a testării EPA pentru anul model 2024, impunând producătorilor de automobile să medieze kilometrajul EPA în mai multe moduri de conducere, nu doar pe cel mai avantajos.

Este un fapt cunoscut că Tesla poate fi destul optimistă cu autonomiile declarate pentru modelele sale. Cu toate că producătorul american nu a transmis nicio înștiințare oficială, care să ofere o explicație pentru reducerea estimărilor, în octombrie 2023 a informat că Departamentul de Justiție al SUA a trimis oficial citații pentru oferirea unor cifre mai apropiate de ceea ce se poate obține în situații reale de condus, nu doar în scenarii ideale. Tocmai din aceste motiv, mai mulți proprietari de Tesla au deschis procese în SUA pentru publicitate falsă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide