Tesla va furniza baterii și sisteme de propulsie altor producători

Autor: George Cristea 30 iul. 2020 Știri auto
Tesla va furniza baterii și sisteme de propulsie altor producători

Elon Musk este generos, anunțând că Tesla va furniza baterii și sisteme de propulsie altor producători. Potrivit excentricului miliardar, firma americană este deschisă la acordarea de licențe software și furnizarea de baterii și sisteme de propulsie.

De altfel, nu este ceva neașteptat, Tesla furnizând deja baterii pentru Daimler și Toyota în cadrul unor parteneriate anterioare. Producătorul american este cotat ca fiind cel mai avansat în ceea ce privește tehnologia bateriilor Li-Ion, cu un important avantaj competitiv față de companiile rivale din industria auto.

„Tesla este deschisă la acordarea de licențe software și furnizarea de baterii și sisteme de propulsie. Încercăm să accelerăm trecerea la energia sustenabilă, nu vrem să ne zdrobim concurenții”, a scris Elon Musk într-un mesaj postat pe Twitter, citat de Reuters.

Tesla va furniza baterii și altor producători auto. Unde vor fi fabricate?

Tesla este implicată în producția de baterii Li-Ion alături de Panasonic într-o societate mixtă, dar folosește baterii și de la grupul chinez CATL, dar și de la coreenii de la LG Chem. În plus, Musk a declarat că dorește ca Tesla să-și producă bateriile într-o unitate proprie, pentru a reduce dependența de furnizori externi.

Pentru început, producția proprie de baterii ar trebui să acopere nevoile fabricii Gigafactory 4 de la Berlin, de unde deducem că unitatea de producție va fi amenajată în Germania.

„Va fi o producție locală de celule pentru baterii și acestea vor acoperi nevoile uzinei de la Berlin”, a afirmat Elon Musk, cu prilejul prezentării rezultatelor înregistrate de Tesla în al doilea trimestru. Aceasta este prima confirmare oficială că Tesla intenționează să producă și baterii la uzina de la Berlin.

Gigafactory 4, sau Giga Berlin potrivit noului nomenclator Tesla, ar trebui să livreze primele mașini anul viitor, urmând să ajungă în cel mai scurt timp la capacitatea planificată, de 500.000 de mașini anual.

Ministrul Economiei din landul Brandenburg, Joerg Steinbach, a salutat intenția Tesla de a construi și baterii în apropiere de Berlin, apreciind că, „dacă proiectul se va concretiza, va consolida și mai mult economia landului Brandenburg și ne va face o locație și mai atractivă pentru companiile internaționale”.

Tesla a atins recent o capitalizare record, după ce prețul acțiunilor sale a trecut de valoarea simbolică de 1.000 de dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide