Tesla vrea să producă în India un model electric accesibil, cu un preț de 24.000 de dolari

Autor: Ionuț Vîlciu 25 iul. 2023 Știri auto

Oficialii companiei Tesla urmează să se întâlnească, în decursul acestei săptămâni, cu ministrul indian al comerțului pentru a discuta planurile referitoare la construirea unei noi fabrici pe teritoriul Indiei.

Tesla este, fără îndoială, unul dintre cei mai importanți producători auto ai momentului. Vânzările companiei au tot crescut, iar modelele sale devin opțiuni tot mai populare printre clienții ce caută o mașină nouă. Deocamdată, cel mai accesibil automobil produs de compania americană este Tesla Model 3, care pornește de la 41.990 de euro cu TVA.

Acest lucru ar urma să se schimbe. Conform Reuters, reprezentații companiei urmează să se întâlnească cu ministrul indian al comerțului pentru a discuta planurile pentru construirea unei fabrici Tesla în India. Această fabrică ar urma să producă ceea ce Tesla descrie drept o mașină cu totul nouă, care va avea un preț de aproximativ 24.000 de dolari. Acest aspect a fost comunicat pentru Reuters de către o persoană care are cunoștințe despre subiect.

Tesla vrea să intre pe piața mașinilor electrice accesibile

Persoana care a oferit aceste detalii spune că Tesla și-a exprimat interesul de a construi o fabrică în India, care să producă mașini electrice low-cost pentru piața internă și pentru export. Discuțiile reprezintă o răsturnare bruscă de situație pentru compania americană, după ce eforturile de anul trecut de a reduce taxele de import pentru vehiculele electrice livrate în India au fost spulberate de apelurile oficialilor guvernamentali de a se angaja să producă mașini la nivel local.

Mașina pe care reprezentații au descris-o ar urma să coste 2 milioane rupii (24.000 de dolari) ar fi cu 25% mai ieftină decât cea mai ieftină ofertă actuală, Tesla Model 3, care se vinde pentru suma de 32.200 de dolari în China.

Prețul țintă de 24.000 de dolari pentru noul vehicul Tesla a fost raportat la începutul acestei luni de ziarul The Times of India. Deocamdată, Tesla nu a răspuns comentariilor făcute pe această temă.

În prezent, Tesla produce vehicule electrice în statele americane California și Texas. În afara Americii de Nord, compania are fabrici în Berlin și Shanghai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide