Test de consum cu Mazda CX-5 2.2 diesel. Merită să îți cumperi diesel în 2023 – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 mai 2023 Știri auto

Un youtuber a făcut un test de consum cu Mazda CX-5 2.2 diesel. Mai merită motoarele diesel în 2023? Consumul obținut vă va surprinde.

Mașinile pe motorină nu se mai bucură de anvergura pe care o aveau o dată. Odată cu trecerea timpului, preferințele consumatorilor s-au schimbat, normele de poluare au devenit mai stringente, iar motorizările pe motorină au devenit din ce în ce mai rare în oferta producătorilor auto.

Dan Babu de la Mașina Potrivită a făcut un test de consum cu o Mazda CX-5 din 2018, mașină echipată cu motorul diesel de 2.2 litri și 150 CP. De asemenea, este o mașină cu transmisie automată și tracțiune integrală.

Dan a alimentat mașina și, cu plinul făcut, a pornit către Târgu Mureș la volanu acestei mașini, pentru a vedea cum se compară consumul cu cel al unei Toyota RAV4 hibrid recent filmată.

Cât consumă Mazda CX-5 la drum lung? Mai merită motorizările diesel în 2023?

Comparativ cu Toyota RAV4, Dan spune că izolarea fonică și confortul resimțit la bordul mașinii sunt mai bune, mai ales la viteze de autostradă. Pe parcursul călătoriei, el spune că nu a mers „la consum”, ci că avut un ritm normal, cu depășiri, așa cum vor merge mulți dintre șoferi.

În prima parte a călătoriei, mașina afișa un consum de 8,2 litri per suta de kilometri, ceea ce nu este tocmai o valoare rea, ținând cont că o bună parte din drum a fost în urcare. A urmat întoarcerea la București unde, bineînțeles, va fi un parcurs în coborâre. Totuși, nu a fost posibil un parcurs cu un singur plin, așa că Dan a realimentat mașina cu 51,45 de litri la Câmpina. Astfel, după 617 kilometri parcurși, mașina a trebuit realimentată, ceea ce rezultă într-un consum de 8,3 litri per suta de kilometri, în timp ce mașina afișa un consum mediu de 8,2, nu departe de adevăr, ce-i drept. Este un consum mai mic decât cel înregistrat cu Toyota RAV4, acela fiind de 10,6 litri.

Videoclipul integral poate fi urmărit aici:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Masina Protrivita YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide