Test de impact cu Lada Largus, Dacia Logan MCV în versiune rusească. VIDEO

Autor: David Andrei acum 2 ani Știri auto

Rușii au făcut zob o Lada Largus ca să vadă cum rezistă. Test de impact cu Dacia Logan MCV în versiune rusească.

GALERIE FOTO

Lada Largus e un model robust, spațios, spartan. Dar cum se descurcă varianta rusească a modelului românesc Dacia Logan MCV atunci când vine vorba de siguranță? O echipă de vloggeri specializați în teste de impact inedite au organizat un astfel de test cu modelul.

Largus a fost urcată pe o platformă montată pe o șină și izbită apoi, în lateral, de un stâlp, la o viteză de 57 km/h. Rușii nu au avut la dispoziție aparatura de ultimă generație folosită de Euro NCAP pentru teste de impact. Astfel, pentru ca mașina să atingă viteza dorită, a fost remorcată de un pick-up.

Vehiculul s-a încolăcit aproape în jurul stâlpului, pe care l-a și culcat la pământ. A suferit deformări majore în zona montantului față. Cel mai probabil, această deformare nu ar fi permis supraviețuirea pasagerului din dreapta. Portiera a intrat cu totul în habitaclu și a împins scaunul pasagerului către cel al șoferului. Nici acesta nu ar fi scăpat fără leziuni grave.

Cele două rânduri de scaune din spate par să fi rezistat cu brio. Dar și pasagerii de pe rândul doi ar fi fost loviți de portiera spate deformată. Se deschid însă, fără probleme, ușile din partea posterioară a mașinii.

Mașina făcută zob a fost ridicată de pe platformă cu o macara și dusă la fiare vechi.

Lada Largus, versiune rudimentară a modelului Dacia Logan MCV

Lada Largus care se vinde în Rusia nu se supune normelor de siguranță impuse în statele membre ale Uniunii Europene, așa cum trebuie să o facă Dacia Logan MCV.

Modelul care se construiește la uzina Tolyatti are însă, în echiparea standard, aer condiționat, volan reglabil pe înălțime și pe adâncime și închidere centralizată. Evident, niciuna dintre aceste dotări nu au ajutat-o la impactul cu stâlpul.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide