Test de rezistență la volanul lui Dacia Jogger. Câte persoane poți înghesui la bord?

Autor: Adrian Somai 01 sept. 2022 Știri auto

Segmentul mașinilor de familie a devenit tot mai ofertant în ultimii ani, din ce în ce mai mulți șoferi indreptandu-și atenția către acele modele spațioase la interior și care pot transporta un număr mai mare de persoane.

Dacia a intrat rapid în joc și a adus pe piață modelul Jogger, un vehicul de familie cu un preț accesibil, oferit în versiuni cu 5 sau 7 locuri.

Practic, Jogger a preluat câteva caracteristici specifice a trei categorii de mașini: liniile unui SUV, spațiul interior generos al unui monovolum, respectiv lungimea unui model break. Așadar, o mașină care nici nu costă foarte mult și care se poate plia pe toate nevoile unei familii numeroase. Poți pleca la volanul ei și la supermarket să iți faci cumpărăturile pentru o lună întreagă, dar poți pleca și într-o drumeție la munte într-un weekend.

Întâmpinat cu aprecieri pozitive la momentul prezentării, Dacia Jogger a stârnit curiozitatea multor pasionați auto. Recent, cei de la Carwow au supus modelul producătorului român cu sediul la Mioveni la un test de rezistență. De asemenea, și-au propus cu această ocazie să afle și câte persoane pot fi înghesuite într-o mașină Dacia Jogger.

Ce a ieșit se poate vedea în clipul video postat de cei de la Carwow pe Youtube!

VIDEO:

Concluzia? Dacia Jogger nu este o mașină prea rapidă

Jogger a reușit pentru început să atingă pragul de 100 km/h în 11.3 secunde, în mașînă aflandu-se doar șoferul. Cu patru oameni la bord, cei de la Carwow au scos un timp de 13.2 secunde pentru atingerea unei viteze de 100 km/h, ceea ce, într-adevăr, nu este impresionant. Cu șapte oameni la bord, aceeași viteză a fost atinsă în 14.9 secunde. Totuși, știm cu toții însă că Dacia Jogger nu este un model care promite cine știe ce cifre de performanță, așa că nu putem vorbi neapărat despre o surpriză sau despre o dezamăgire în acest sens.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube - CarWow


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide