Top 6 cele mai ieftine SUV-uri disponibile la vânzare în România

Autor: Mihai Morcovescu 29 aug. 2022 Știri auto

Dacă te numeri printre cei care se gândesc să facă pasul către segmentul SUV-urilor trebuie să știi că ai de unde alege. Cei mai mulți producători de automobile oferă în gama lor cel puțin un astfel de model.

În ultimii ani, SUV-urile au câștigat tot mai multă popularitate și în rândul clienților din România. Principalele atuuri le reprezintă spațiul la interior, garda la sol generoasă, capabilitățile off-road, gama de motorizări pe benzină, diesel, hibride și electrice, precum și designul.

Din păcate, nu orice român își permite un astfel de automobil. Deși sunt foarte apreciate, SUV-urile au în general prețuri care au darul să te descurajeze. Cu toate acestea, există constructori care vin în ajutorul clienților oferindu-le SUV-uri la prețuri mai mici comparativ cu rivalii din segment.

Așadar, care sunt cele mai ieftine SUV-uri care sunt disponibile în momentul de față la vânzare pe piața din țara noastră?

Dacia Duster – de la 15.550 euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelul autohton rămâne în continuare cel mai accesibil SUV disponibil pe piața din România. Prețul este valabil pentru versiunea Duster Essential cu motor pe benzină 1.0 TCe 90, transmisie manuală cu 6 trepte și tracțiune 4×2. Prețul de bază nu include subvențiile obținute prin programele Rabla 2022.

Kia Stonic – de la 16.830 euro

Modelul sud-coreean este cel mai accesibil SUV de import de pe piața autohtonă. Pentru 16.830 euro, clienții vor primi versiunea Urban cu motorul 1.2 MPI de 100 CP și transmisie manuală cu 5 trepte. Dar, cu un discount oferit de importator și cu programul Rabla 2022, Stonic va putea fi cumpărat pentru doar 14.416 euro. Mașina vine cu garanția Kia de 7 ani sau 150.000 de kilometri.

Hyundai Bayon – de la 17.862 euro

Noul Hyundai Bayon (1)

Clienții au la dispoziție două variante Bayon. Versiunea entry-level se numește Comfort și vine cu benzinarul de 1,2 litri și 84 CP. Varianta cea mai scumpă comercializată în România este Led Line 1.0 100 CP MHEV cu transmisie automată și 7 rapoarte. Aceasta are un preț de 23.217 euro fără subvențiile de la stat. Ca dotări de bază amintim asistent la coliziune frontală (FCA) cu detectare mașini, pietoni și bicicliști și asistent pentru menținerea benzii de rulare (LKA).

Suzuki Vitara – de la 18.000 euro

Modelul nipon reprezintă o variantă demnă de luat în seamă. Versiunea 1.4 Boosterjet de 129 CP, care include tehnologie mild-hybrid la 48 de volți. Mașina vine cu transmisie manuală cu 6 trepte, tracțiune față și nivel de echipare Cool. Prețul de catalog este de 18.000 de euro, iar pentru acești bani primești, între altele, faruri LED multi-reflector, aer condiționat automat și geamuri electrice față. Achiziționat prin programul RABLA 2022, Vitara va costa cu 3.000 de euro mai puțin.

Renault Captur – de la 18.500 euro

Modelul francez are un preț de pornire de 18.500 de euro cu TVA inclus. Acesta este valabil pentru versiunea 1.0 TCe 90 CP, cutie manuală cu 6 rapoarte și echipare Zen. Între altele, clienții vor beneficia standard de geamuri electrice față și spate, oglinzi electrice și încălzite și sistem multimedia Easy Link cu ecran de 7 inch.

Volkswagen Taigo – de la 19.564 euro

Noul Volkswagen Taigo (16)

Volkswagen oferă pe piața locală modelul Taigo. Acesta vine în nivelul de echipare Life, cu motorizare 1.0 TSI de 95 CP și transmisie manuală. Dacă este achiziționat prin Rabla 2022, prețul lui Taigo va fi de puțin peste 16.400 euro. Dotarea de bază include, între altele, aer condiționat manual, asistent pornire în rampă, detector oboseală șofer și asistent pentru menținerea benzii de deplasare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide