Test de viteza cu Dacia Spring în traficul real. La cât se oprește, de fapt, vitezometrul

Autor: Marius Vișan 18 iun. 2022 Știri auto

La momentul lansări, prima parte a anului 2021, Dacia Spring deschidea o nouă eră: cea a mobilității electrice la îndemâna tuturor, modelul fiind totodată și cel mai accesibil vehiculul electric de pe piața europeană.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), iar viteza maximă pe care o atinge este de 125 de km/h. Cineva a vrut să verifice asta, așa că a făcut un test de viteză. Pe canalul de YouTube Joe Black vedem cât de departe poate ajunge acul vitezometrului.

Astfel, aflăm că cifrele declarate oficial pot fi depășite. Dacă fișa tehnică arată o limită de 125 de km/h, în traficul real vedem vitezometrul ajungând la 131 de km/h.

VIDEO

Dacia Spring are o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Modelul beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Modelul este disponibil, încă de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red. Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică. Dacia Spring poate fi achiziționată de clienții din România prin intermediul programului RABLA PLUS.

Spring a avut priză la public

În luna aprilie 2022 s-a vândut al 5.000-lea vehicul Dacia Spring pe piaţa din România.

Un client din București a devenit posesorul celui de-al 5.000-lea vehicul Dacia Spring vândut pe piaţa din România. Autoturismul, de culoare Lightning Silver, a fost achiziționat prin intermediul programului de reînnoire a parcului auto național, Rabla Plus. Încă de la lansarea sa comercială, Dacia Spring s-a impus ca lider detașat al pieței vehiculelor electrice din România, ajungând să dețină aproape un sfert din vânzările acestui segment.

85% din clienții modelului au comandat ambele sisteme de alimentare disponibile opțional: cablul de 10A şi sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu.

La nivel european, la sfârşitul lunii martie 2022 se aflau deja în circulație aproape 40.000 de vehicule Dacia Spring. Cele mai multe dintre acestea fuseseră înmatriculate în Franţa (peste 18.000 de unităţi), Italia (6.700 de unităţi) şi Germania (5.100 de unităţi).

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Captură video YouTube - Joe Black


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide