Teste finale cu BMW i5 înainte de lansarea oficială. Ce noutăți anunță grupul bavarez

Autor: Bogdan Bârliga 29 apr. 2023 Știri auto

Producţia celei de-a opta generaţii a noului BMW Seria 5 Sedan este programată pentru vara acestui an și grupul bavarez se află la momentul testelor finale cu acest model. Gama de sisteme de propulsie este compusă din propulsoare termice, motorizări plug-in hybrid şi unități electrice.

Pentru că este un model foarte important informațiile furnizate de BMW sunt centrate pe varianta electrică i5 și acest nou model a trecut printr-un program intensiv de testare. Sedanul a fost condus în condiții meteo extreme la Arjeplog în Suedia într-o primă fază a testelor și reglajele finale au fost efectuate la centrul de teste al BMW Group de lângă Miramas din sudul Franţei.

Pe lista de noutăți oferite de producătorul german se află sistemul de conducere denumit Asistent de Autostradă prin care se poate schimba banda doar prin intermediul activității oculare. Această nouă funcție va fi introdusă în premieră pe noul BMW Seria 5 și poate fi utilizată la viteze de 130 km/h.

Noi tehnologii disponibile pentru BMW i5

Viitorul model electric BMW i5 a fost testat în condiții extreme pentru verificarea circuitului integral de încălzire şi răcire cu funcţie de pompă de căldură pentru sistemul de propulsie. Și bateria de înaltă tensiune a fost analizată la Arjeplog și compania germană susține că prin capacitatea de gestionare predictivă a temperaturii acumulatorului se deschide calea pentru încărcarea rapidă la staţiile rapide DC. Pe de altă parte a fost nevoie de ajustări ale şasiului în funcție de tipul de motorizare.

BMW i5 M60 xDrive va fi vârful de gamă din această serie și va fi echipat standard cu suspensie adaptivă Professional și amortizoare controlate electronic. BMW susține că noul sistem de suspensii oferă o creştere vizibilă a performanţei sportive combinată cu un nivel de confort optim la rulare. Suspensia adaptivă va putea fi comandată opțional pentru versiunea BMW i5 eDrive40. Și cea mai recentă versiune a sistemului de Management al Dinamicii Verticale va fi disponibil pentru noul model.

În altă ordine de idei la nivel de software BMW va oferi pentru viitoarea generație Seria 5 o nouă funcție pentru condusul autonom. Asistentul de Autostradă utilizează camere de înaltă rezoluţie și senzorii radar de precizie cu ajutorul cărora sistemul se poate ocupa de controlul distanţei şi de comenzile de direcţie prin intermediul orientării privirii șoferului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide