Testele pentru noul Rolls-Royce Spectre s-au încheiat. Au fost parcurși 2,5 milioane km

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iun. 2023 Știri auto

Rolls-Royce anunță că faza testare pentru Spectre, primul model electric din gama producătorului britanic, a ajuns la final. Pe parcursul testelor, primul model cu zero emisii de la Rolls-Royce a parcurs un total de 2,5 milioane de kilometri.

Am putut vedea primele imagini cu noul Rolls-Royce Spectre în toamna lui 2022, atunci când producătorul britanic a publicat primul set de imagini cu primul său model electric din istorie. Este un model important pentru producător, care dă startul unei noi ere, așa că Rolls-Royce s-a asigurat că trece prin toate testele relevante. Astfel, pentru a se asigura că nicio piatră nu rămâne neîntoarsă, producătorul a condus un regim exigent pentru Spectre, iar modelul electric a fost testat pe parcursul al 2,5 milioane de kilometri.

Reprezentanții companiei spun că, pe parcursul testelor efectuate pentru Spectre, au fost simulați peste 400 de ani de utilizare: „Spectre a rezistat la temperaturi cuprinse între -40°C și +50°C și în condiții variate, de la zăpadă și gheață arctică până la deșerturi, trecători muntoase înalte și marile orașe ale lumii”, declară compania.

Rolls-Royce Spectre a fost testat pe parcursul a 2,5 milioane de kilometri

Ultima etapă a programului de testare a fost intitulată de că „Lifestyle Analysis”. Cu alte cuvinte, mașina a fost testată în situații de lux extrem, acolo unde își va petrece cel mai mult timp din perioada de viață. Inginerii au monitorizat comportamentul trenului de rulare al mașinii în orașe ca Londra și Dubai, în țări precum China și zona Nappa Valley din California.

Compania s-a asigurat că pasagerii pot purta o conversație telefonică chiar și atunci când mașina este parcată lângă un elicopter în funcțiune. De asemenea, inginerii s-au asigurat că zgârie-norii din marile orașe nu vor afecta conexiunea la internet pe care mașina o oferă.

Livrările primelor exemplare de Rolls-Royce Spectre sunt programate să înceapă în al patrulea trimestru din 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide